Sport

2017.04.25. 12:55

Két tapolcai viadallal rajtolt a modellező idény

HEREND - A szezon nyitányaként két tapolcai versenyen röptették gépeiket a herendi modellezők. Természetesen nem maradtak el a jó eredmények.

Horváth Gábor

A versenyekről Kerner Ferenc, a Herendi Modellező SE vezetője tájékoztatta lapunkat.

A Dunántúl Bajnokságon meglehetősen hűvös, szeles idő fogadta a résztvevőket. Ezért minden kategóriában csak két perc volt a repülési idő, de a modellek így is nagyon messze értek földet egy-egy jól sikerült startban. A szél ellenére sokan repítettek maximális időt, így döntőkre is sor került.

Az F1A vitorlázó kategóriában Halász-Szabó István (Kiskunhalas) lett a bajnok, két herendit, Horváth Tamást és Kerner Martint megelőzve. További eredmények, F1H (kis vitorlázó): 1. Selmeci Balázs (Ajka), 2. Varró Krisztián (Zalaegerszeg) 3. dr. Németh László (Szombathely).

F1H ifjúsági: 1. Kerner Martin, 2. Zsöllei Luca, 3. Kerner Máté (mindhárom Herend).

F1H serdülő: 1. Szépfalvi Áron (Szombathely), 2. Kerner Máté, 3. Zsöllei Luca.

F1H csapatverseny: 1. Herend (Kerner Martin, Tóth Mária, Zsöllei Luca) 2. Szombathely, 3. Zalaegerszeg.

Start az F1A kategóriában, elkezdődött a szezon Fotó: Herendi MSE

A 26. Herend Kupának szintén a tapolcai repülőtér adott otthont. A népesnek mondható, 50 fős mezőnyt a kissé változékony, de összességében kellemesnek mondható időjárás időnként megtréfálta.

- Az alapstartok végére ugyan csak ketten-hárman maradtak hibátlanok minden kategóriában, néhányan viszont akkora termiket fogtak ki, hogy a modelljük le sem jött. Hiába nem volt nagy szél, a modellek olyan magasra felszívódtak, hogy egyszerűen eltűntek szem elől. Sajnos néhány azóta sem került elő, várjuk az esetleges becsületes megtalálók jelentkezését - mondta el Kerner Ferenc, aki hozzátette: a döntőben egyedül Bottyán Viktor modellje repülte ki a maximális öt percet, így egy fordulóval kialakult a végső sorrend.

Eredmények, F1A (vitorlázó): 1. Bottyán Viktor (Mátraverebély). F1A ifjúsági: 1. Csikár Imre (Bp. MSE), 2. Kerner Martin (Herend). F1B (gumimotoros): 1. Váradi Mihály (Debrecen).

F1C (robbanómotoros) 1. Bauer Soma (Bp. Cavalloni). F1Q (elektromotoros) 1. Kertész Gábor (Bp. Bánki MK.). F1H (kis vitorlázó): 1. Horváth Szabolcs, 2. Németh Gergely (mindketten Szombathely), 3. Selmeci Balázs (Ajka). F1H ifjúsági: 1. Kerner Martin, 2. Vági Barnabás (Szombathely), 3. Pék Vilmos (Herend).

A csapatversenyen két fővárosi csapat bizonyult a legjobbnak, megelőzve a szombathelyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!