Sport

2017.07.12. 18:15

Hat próbajátékos az ajkai NB III-as labdarúgócsapatnál

AJKA - NB II-es edzőpartnert győzött le szerdán az ajkaiak NB III-as labdarúgócsapata, amely több játékost is kipróbált a felkészülési találkozón.

Horváth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetségben szerdán elkészítették az NB III-as bajnokságok csoportbeosztását. Természetesen nem jelentett meglepetést, hogy mindhárom Veszprém megyei csapat, az FC Ajka, a Pápai Perutz FC és a VLS Veszprém egyaránt a nyugati mezőnybe kapott besorolást.

Íme a nyugati csoport mezőnye: III. kerületi TVE, Ajka, BKV Előre, Csepel, Csorna, Dunaharaszti, Érdi VSE, Gyirmót FC Győr II, Kaposvár, Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia FC II, Andráshida, THSE-Szabadkikötő, Veszprém, Videoton FC II. Hamarosan elkészül a sorsolás, s többek között az is kiderül, mikor csapnak össze megyénk jelenleg legerősebb futballcsapatai. Addig is azonban edzőmeccsek várnak az alakulatokra, az ajkaiak szerdán léptek pályára elősször idei nyári felkészülésük során.

Az ajkaiak első edzőmeccsüket játszották idén nyáron
Fotó: Pesthy Márton

Eredmény: FC Ajka-Mosonmagyaróvár 3:1 (1:0). Ajka. FC Ajka, az 1. félidőben: Balogh - Krebsz, Kovács Gergő, Pákai, Németh, Köles, Markovic, Pavlitzky, Bene (Udvardi, 30.), Kovács Gábor, Major. A 2. félidőben: Pokorni - Baksa, Graszl, Kovács Gergő, Sárossy, Szabó T., Horváth Péter, Varga (Markó, 72.), Vallejos, Horváth Patrik, Nagy K. Edző: Rozmán László.

A 17. percben jobboldali ajkai szöglet után Kovács Gergő fejjel elősször a kapufát találta el, a kipattanót a kapu jobb oldalába juttata, 1:0.

A 69. percben baloldalon futott szép hazai támadás, Horváth Péter 25 méterről lőtt, a labda a bal felsőben landolt, 2:0.

A 77. percben ismét a bal oldalon támadott az FC Ajka, Horváth Patrik átadása után Nagy Krisztián egy szép csellel becsapta védőjét, 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 3:0. A 90. percben Darázs kapott jó indítást, betört a 16-oson belülre és a kapu jobb oldalába lőtt, 3:1.

Rozmán László: - Szervezettségünk és fegyelmezettségünk mellett néha szép megmozdulásokat produkálva megérdemelten nyertünk.

Az ajkaiaknál Sárossy, Vallejos, Horváth Patrik, Udvardi Márk, Markovic, és Németh szerepelt próbajátékosként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!