Sport

2016.12.29. 21:06

Három sportágban is jól szerepeltek az ifjú birkózók

Veszprém - A Centrum SE fiatal birkózói három sportágban, több versenyen bizonyították tudásukat és rátermettségüket az elmúlt egy hónapban.

Horváth Gábor

A birkózók már csak olyanok, hogy szeretik magukat kipróbálni több sportágban, illetve szakágban. A veszprémi Centrum SE fiataljai sem cselekszenek másképp, saját sportáguk mellett rendszeresen megmérettetik magukat szumóban és grundbirkózásban egyaránt.
A közelmúltben több versenyen bizonyították tudásukat, felkészültségüket.

- Elsőként Dunaújvárosban járt a csapat, ahonnan birkózásban Jámbor Levente arany-, Kék Milán, Szecsődi Máté és Papp Nikolett ezüst-éremmel térhetett haza.

Ezután a Veszprémben megrendezett Grundbirkózó-diák-olimpia elődöntője következett, ahol a Cholnoky, illetve Kossuth iskolában edző birkózók csapata saját iskolájuk diákjaival egészült ki. A Cholnoky kettő, míg a Kossuth egy csapattal nevezett az öt megyét felölelő versenyre.

A veszprémi Centrum SE fiataljai a Batthyány-olimpián, amelyen tizennégy érmet szereztek Fotó: Centrum SE

A népes mezőnyben a diák II-es korcsoportban a Cholnoky csapata, a diák I-es korcsopotban a Kossuth csapata egyaránt a harmadik helyet szerezte meg, míg a diák II-es kategóriában a cholnokysok a negyedik helyen végeztek - számolt be Janku Ferenc, a Centrum SE elnöke, aki elmondta: a Batthyány-olimpiára 15 fővel nevezett a klub, amelyből Jámbor Levente, Kék Milán és Kiss Zétény első lett, továbbá született hat második és öt harmadik helyezés is.

Ami a szumót illeti, itt sem kellett szégyenkezniük a centrumosoknak, akik az utánpótlás-olimpián egy második és négy harmadik helyet szereztek.

- Az U-16-os és U-18-as korosztályok számára magyar bajnoki futamokat rendeztek. A csapat több tagja is sérült volt, így csak két versenyző állhatott rajthoz. Az U-16-ban Laczkó Benedek bronzérmes, az U18-as korosztályban pedig aranyérmes lett. A másik veszprémi versenyző, Schvarcinger Zsolt második helyen végzett.

A szezon utolsó versenyén, Érden tizenegyen képviselték a Centrum SE színeit.

- A színvonalas versenyen nagy küzdelmeket láthatott a publikum. A csapat legfényesebb érmeit Szecsődi Máté és Kék Milán szerezte, a dobogóról épp csak lecsúszott Jámbor levente. Harmadik helyen végzett Csák Imre, Kiss Zétény, Papp Nikolett, Tóth Gábor, Nagy Patrik, Kis Máté, Jámbor Kristóf és Böröndi Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!