Sport

2016.10.17. 08:19

Három füredi, két polányi és a többiek - Ők voltak hétvégén a legjobbak

Veszprém - A forduló legnagyobb sikerét a fürediek aratták, de a Magyarpolány is komoly trófeát ejtett. Lássuk, kik kerültek be a hétvége megye I-es válogatottjába!

Horváth Gábor

A labdarúgó megye I 10. fordulója tartogatta az ősz legnagyobb derbijét, Pápán két veretlen csapat, az első és a második helyezett találkozott.

A Perutz FC számított esélyesebbnek, hiszen a száz százalékos pápaiak hazai környezetben különösen magabiztosak voltak, a rangadóig például még gólt sem kaptak. Persze minden sorozat megszakad egyszer, a Balatonfüredi FC taktikus játékkal vitte el a három pontot, és ezzel átvette a listavezető pozíciót riválisától. A 3:1-es vendégsikert hozó meccsen a Balaton-partiak rendkívül fegyelmezetten védekeztek, ráadásul a hátsó alakzatból Aranyi János és Garics Gábor is a kapuba talált, ugyanakkor Miskei István teljesítménye szintén kiemelést érdemel.A játéknap meglepetését a Magyarpolány okozta, az eddig csak hazai pályán sikeres újonc meglepte az Almádit, s 3:2-re nyert a Balaton-partján. Kócsár László nem először védett remekül, Wéber Roland pedig folytatta jó sorozatát, két góllal járult hozzá a győzelemhez.

A piros mezes Várpalotának nem okozott gondot a sereghajtó Gyulafirátót legyőzése
Fotó: Penovác Károly

A forduló egyetlen mesterhármasa Szakonyi Stefán nevéhez fűződik, az egyre jobb formába lendülő devecseriek magabiztosan tartották otthont a pontokat (4:2) az Öskü ellen. A Tihany is szép sikert aratott, Pass Balázs a második és a 90. percben is betalált az hajrára kilenc emberre fogyatkozó ugodiak ellen, a meccs 5:2-re végződött.Az Ajka Kristály szikrázóan kemény meccsen fektette két vállra (2:0) otthonában a Péti MTE alakulatát, a hazai csapatból Bakos Arnold teljesítményét emeltük ki.A kameruni légiós, Haman Sadjo vezette sikerre a Csetényt a Zirc-Dudar elleni szomszédvári rangadón (4:2), kétszer is betalált, ő volt a mezőny legjobbja.A Várpalotai BSK-nak nem okozott gondot a győzelem a sereghajtó Gyulafirátót otthonában (0:3), a vendégjátékosok közül Szeleczki Attilát válogattuk be csapatunkba.Két vereség után ismét nyert az Úrkút SK, amely egy jó csapatot, a Fűzfői AK-t verte meg hazai pályán 2:0-ra. Az úrkútiaktól Takács Attila nyújtott kiemelkedőt.

A 10. forduló álomcsapata:

Kapus
Kócsár László (Magyarpolány)

Hátvédek
Aranyi János (B.-füredi FC)
Garics Gábor (B.-füredi FC)
Szeleczki Attila (Várpalota)
Bakos Arnold (Ajka Kristály)

Középpályások
Szakonyi Stefán (Devecser)
Miskei István (B.-füredi FC)
Takács Attila (Úrkút SK)
Haman Sadjo (Csetény)

Csatárok
Wéber Roland (Magyarpolány)
Pass Balázs (Tihany)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!