Sport

2015.06.29. 10:09

Három aranyérem az emléknapon

Szombathely - A nyári nagy nemzetközi erőpróbák előtt remek lehetőséget biztosított a versenyzésre a Németh Pál Emléknap, ahol természetesen dobószámokban mérték össze erejüket az indulók.

B. Virág Rita

Szombathelyen minden évben a kiváló szakedzőről elnevezett versennyel tisztelegnek a helyiek Németh Pál emléke előtt. Sorrendben hetedik alkalommal rendezték meg az emléknapot, ahol három számban, diszkosz- és kalapácsvetésben, valamint súlylökésben, és több korosztályban hirdettek győztest. Veszprém megyéből a VEDAC Dobóakadémiája és a Pápai SE indult.

A férfi kalapácsvetésben kettős veszprémi győzelemnek tapsolhattunk: Pásztor Bence mindössze négy centivel előzte meg klubtársát Hudi Ákost. Az aranyérmes 71.74 méterig jutott, a második pedig 71.70-ig.

A junioroknál a Pápai SE-től Toki Adrián szerzett ezüstérmet (63.75), míg Stadtschmitzer Miklós a harmadik lett, 39.40 méterrel.

Férfi kalapácsvetésben kettős veszprémi győzelem született Pásztor Bence csak négy centivel előzte meg klubtársát, Hudi Ákost
Fotó: Zwicker Tamás

A serdülőknél is két érem jutott a veszprémieknek. Négy kilós kalapáccsal Barcza Balázs 60.57 métert ért el és ezzel második helyen végzett, míg három kilós szerrel Pálmai Bence 40.14 méterrel bronzérmes lett. A gyermek korosztályban Osváth Dávid új egyéni csúccsal, 34.02 méterrel harmadik helyen zárt.

Diszkoszvetésben az olimpiai és vébé szintet elérő Kővágó Zoltán mögött második lett Mozsdényi Dávid 53.45 méterrel.

Súlylökésben, négy kilogrammos golyóval második helyig jutott Temesi Márton (11.34). A három kilós szerrel pedig a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Orsós Martin, s a 14.32-es eredménye új egyéni csúcs is.

Női kalapácsvetésben Fertig Fruzsina szerzett bronzérmet (65.35). Három kilós szerrel a pápai Csébi Fruzsina is harmadik lett (55.42).

A női diszkoszvetést Kálmán Alexandra nyerte 44.36 méterrel. Ugyanebben a számban, 0.75 kilós diszkosszal harmadik helyezést ért el Csatári Dominika (17.02).

(Az eredménylistában külön nem jelölt versenyzők a VEDAC sportolói.)

A 7. Németh Pál emléknap keretében új munkacsarnokot avattak a szombathelyiek. A helyi dobóakadémia infrastruktúrája az utóbbi időben komoly fejlesztésen ment át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!