Sport

2016.02.12. 19:13

Harminckét évet élt – Búcsú Csabától: Ezentúl csak egyvalaki viselheti a fűzfői focista mezét

Balatonfűzfő – A fűzfői labdarúgópályán búcsúztatták a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatalembert, akit családja és barátai mellett a megyei labdarúgó-társadalom is gyászol. Mezét ezentúl csak egyvalaki viselheti.

Horváth Gábor

Szántó Csaba január 26-án hajnalban otthonában lett rosszul, és hunyt el, előjel nélkül, szívet tépően hirtelen, fájdalmas tragikussággal távozott. Később kiderült, infarktust kapott, olyan súlyosat, hogy a leggyorsabb segítség sem tudott volna rajta segíteni. Még csak 32 esztendős volt.

A fiatalembert pénteken este a balatonfűzfői futballpályán búcsúztatták, több százan gyűltek össze, virágot és mécseseket helyeztek a klubépület előtti sátorban felállított fénykép, mez és urna elé.

Az elhunytról Csala József ejtett néhány szót, a labdarúgó szakosztály korábbi vezetője hangsúlyozta: párját ritkítóan remek embert és sportembert veszítettek el. Csabának két szenvedélye volt, a család és a labdarúgás, nagyszerű csapattárs, népszerű ember volt az egyesületben. Csak nemrég alapított családot, tavaly december elején volt az esküvője.

- Mellbevágó és feldolgozhatatlan – fogalmazott lapunknak Horváth Ferenc, a Fűzfői AK edzője még hetekkel az eset után is csak akadozva tud beszélni a történtekről. - Hihetetlenül megdöbbentett mindenkit, senki sem gondolhatta, hogy ilyesmi történik. Nemrég még velünk játszott, most bemegyünk az öltözőbe és ott a helye, üresen.

A szakember elmesélte, a megye I-es csapat tagjai a tragédia napján összegyűltek, eljöttek a FAK női focistái is, együtt emlékeztek. Gyertyát gyújtottak, majd kivitték a mezét a pályára, hosszú ideig ott álltak csöndben, senki sem akart megmozdulni, elmenni.

Szántó Csaba 1995-ben a fűzfői egyesületben kezdett el futballozni, játszott Balatonkenesén, Balatonfüreden és Peremartonban, de a legtöbb időt anyaklubja kötelékében töltötte. Alapembere volt az előző szezon ezüstérmesének.

- Csendes srác volt, soha nem sértett, bántott meg senki, mindenki szerette. Irányító középpályásként szerepelt, nagy tudású, sokoldalú játékos volt. Emberileg és szakmailag is óriási kárt szenvedtünk elvesztésével – mondta Horváth Ferenc, aki elárulta: elhunyt társuk huszonhármas számú mezét visszavonultatták.

Eldöntötték, a jövőben csak egyvalaki viselheti azt a dresszt. Kisöccse, Szabolcs - akit Csaba imádott, szinte fiaként nevelt - jelenleg az U-16-os csapatban játszik, ha később úgy dönt, átveheti szeretett bátyja futballörökségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!