Sport

2016.04.18. 13:24

Harminc pontot dobott a center - Újabb sikert ért el a Concordia

Pápa - Eddig hibátlan a Concordia Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B alsóházi rájátszásában. Most hazai pályán a Kecskemét csapatát verték a Vajda-tanítványok.

B. Virág Rita

Pápa-Kecskemét 83:70 (19:15, 22:26, 23:22, 19:7)

Pápa, 200 néző. V.: Török, Szalai, Németh. Concordia Motax KC Pápa: Németh A. 15/9, Szanati 8/3, Keresztes 30, Puszta 14/3, Vukolic 2. Csere: Horváth A. 11/3, Kutasi 3/3, Vajda B., Hole, Perger, Schveighoffer. Edző: Vajda József. Kecskeméti TE: Jakab 20/12, Keller 18/9, Kovács B. 9/3, Piukovics 14/3, Pintér 4. Csere: Fehér P. 5/3, Dagdelen, Veszelszki. Edző: Dokmanovics Milivoj.

Mindkét csapat belevetette magát a küzdelembe, kemény védekezés jellemezte az első negyedet, de végig a hazaiak voltak lépéselőnyben, s ezt hatékonyabb támadójátékukkal érték el. Keresztes korlátlan úr volt a palánk alatt (19:15). A folytatásban Rados Vukolic sérülése borzolta a kedélyeket, kiment a válla, nem tudta folytatni a játékot, valószínűleg hosszabb időre kidőlt a sorból. Ez a pápaiakat megzavarta, és a vendégek kiegyenlítettek a félidőre, 41:41.

A harmadik etapban a jó erőkből álló Kecskemét főleg távoli dobásokkal, míg a pápaiak a palánk alatti játékkal és gyors indításokkal szerezték a gólokat. A negyed végére 64:63-as eredmény alakult ki.

Az utolsó felvonásban a hazaiak teljesen átvették a játék irányítását, és eldöntötték a mérkőzést ragyogó védekezésüknek köszönhetően.

Kemény, hajtós, színvonalas mérkőzésen a Concordia Motax Pápa biztosan hozta a végjátékban a találkozót.

Vajda József: - Örülök az újabb győzelemnek, de lassan elfogyunk. Sok a sérültünk, rengeteg problémával küzdünk, de így is össze kell fognunk, és továbbra is a győzelem útján kell haladnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!