Hárman indulnak?

2017. június 12., 21:32 szerző: B. Virág Rita
komment
VESZPRÉM Rekordlétszámú nevezés érkezett a jubileumi, 25. Bajnokok Ligája-évadra - derült ki az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) honlapjáról.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Még el sem kezdődött a 2017/18-as idény, de máris csúcsot jegyeztek fel a kézilabda Bajnokok Ligájában. Eddig 26 országból mintegy 43 csapat adta le jelentkezését a BL-re.

Az EHF-rangsor alapján 22 nemzeti bajnok indulhat majd a sorozatban, illetve az erősorrendnek köszönhetően Németország és Magyarország ezüstérmes gárdái is benevezhetnek. Ez azt jelenti, hogy a Telekom Veszprém mellett a Mol-Pick Szeged is alanyi jogon indulhat a legerősebb európai kupában.

Érdekesség, hogy csupán mindössze öt nemzet bajnoka nem regisztrált a BL-re. A belga, a cseh, a görög, az izraeli és a szerb aranyérmesek nem jelentkeztek.

Az EHF szabályait kihasználva a magyar bronzérmes, Tatabánya is szívesen szerencsét próbálna a BL-ben. A Vladan Matic vezette társaság hivatalosan is beadta jelentkezését, rajta kívül pedig még tizennégy másik klub pályázik az EHF által felajánlott helyekre.

A selejtezők sorsolását június 29-én Bécsben tartják, míg a csoportbeosztást június 30-án készítik el Ljubljanában.

A 2017/18-as szezon hasonlóképp zajlik majd le, ahogy az eddigi is. Vagyis az A és B csoportban nyolc-nyolc csapat küzd a tovább-jutásért, míg a selejtezőkből kialakult C és D ágon hat-hat alakulat játszik.

A nőknél összesen 25 csapat nevezett. Korábban az Érd gárdája szeretett volna benevezni a BL-be, de végül letett erről, így ott a címvédő Győri Audi ETO-ért és a Ferencvárosért szoríthatunk a következő szezonban.

B. Virág Rita

2017. június 12., 21:32 szerző: B. Virág Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...