Sport

2016.04.26. 17:10

Harmadik helyen

Budapest, Veszprém - Nagy csatában nyert a Szent Benedek Balatonfüred, s ezzel megszerezte a női röplabda NB II-es bajnokságban a bronzérmet. A sereghajtó Veszprémnek csak felvillanásai voltak.

B. Virág Rita

Közgáz-Szent Benedek 2:3

Budapest, 50 néző.

Balatonfüred: Pál-Szabó, Gerencsér, Szokolikné, Matina, Dordzsceren, Környei. Csere: Molnár B., Kende (liberó), Vukov, Farkas. Edző: Komáromi Móric.

A mezőnyben nagy munkát végző Közgáz meglepte ellenfelét és gyorsan előnyt szerzett. A második szett közepén Matinát Vukov váltotta, ezzel feljavult a balatoniak támadójátéka, és sikerült egyenlíteni. Ismét az ellenfél pillanatai következtek (8:2), miután rengeteg nyitást rontott a Szent Benedek, pontatlanná vált az alapjátéka és ismét a Közgáz vezetett.

A negyedik felvonásban Szokolikné nyitásaival ellépett a füredi egység (3:12), s ezután a különbséget sikerült növelni (8:17, 11:21), de az ellenfél nem adta fel és így kissé nehézre sikerült a vége.

A mindent eldöntő ötödik játékrészben a játék minden elemében változtatott a Balatonfüred, összeszedett, koncentrált teljesítménnyel megnyerte a találkozót.

A lelkes és játékában öszszeszedett Közgázt nagy csatában győzte le a Szent Benedek. A hátralévő fordulótól függetlenül a Szent Benedek bronzérmet szerzett az NB II-es bajnokságban.

 

VESC-Kalocsa SE 1:3 (-20, -22, 20, -15)

Veszprém, 100 néző.

Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Miklós, Talabér, Lados, Pusztay K., Májusi. Csere: Rivnyák (liberó), Németh, Pusztay D. Szmetán. Edző: Magi Gábor.

Az első két szettben sajnos csak megszorítani tudták a veszprémiek a Kalocsát, sajnos a nyitásfogadásaik pontatlanok voltak, ezért nem tudtak gyors támadásokat sem szervezni. A hosszúra nyúlt labdamenetekből pedig rendre az ellenfél jött ki győztesen.

A harmadik szettben azonban átvette az irányítást a VESC: feljavult a nyitásfogadása, remek szervákkal megakasztotta a Kalocsa támadójátékát és végig vezetve sikerült a szépítés.

A negyedik felvonásban a fiatal egyetemisták elbizonytalanodtak, teljesítményük visszaesett, így nem sikerült megfordítani a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!