Sport

2015.12.09. 20:08

Hallatlanul izgalmas derbit vívott a BKSE

Balatonfüred, Balmazújváros - Hatalmasat csatázott a BKSE a Balmaz-újváros otthonában szerdán a kézilabda NB I-ben. Micsoda izgalmak!

Horváth Gábor

BKK-BKSE
23:24 (10:11)

Balmazújváros, 800 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balmazújvárosi KK: PAUL - BALDA 4, Korsós, Balázs 1, Simovic 1, LAZIC 6, Kekezovic 1. Csere: Bagi (kapus), Temesvári 1, Tomic, OLÁH 4, Morva, Granac 1, Hanták 2, Horváth D., István 2. Edző: Füzesi Ferenc. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS - Gábori 2, Petrovski 4 (2), SZÖLLŐSI 7, Bánhi-di, ZDOLIK 2, BÓKA 4. Csere: RÓZSAVÖLGYI (kapus), GERDÁN, Németh, Győri, Törteli, Gyene, LIGETVÁRI 3, Kasparek, Kemény 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.
Végleges: Bánhidi (a 28. percben).
Hétméteresek: 1/0, illetve 5/2.

A fürediek hosszú út után léptek pályára, telt ház várta az ütközetet, remek volt a hangulat a csarnokban. Mindkét együttes idegesen kezdett, az első gólra a harmadik percig kellett várni, Kekezovic volt eredményes.

Ezután Fazekas védései mellett három gyors gólt szerzett a Füred: Petrovski és Gábori talált be, 10. perc: 1:3. Remekül védekezett mindkét csapat, a kapusok is jól teljesítettek.

A Gerdán Tibor (balra)-Ligetvári Patrik páros igen hatékonyan szűrte a hazai támadásokat
Fotó: Penovác Károly

Ekkor fordult a kocka (14. perc: 4:3), majd felváltva vezettek a csapatok, 20. perc: 7:6. Remek ötperces etapot hozott a BKSE, amely 9:7-re vezetett a 24. percben. A fél-idő hajrájában megint a Balmazújváros volt a jobb, rá-adásul Bánhidit véglegesen kizárták. A válogatott beállós Korsóssal ütközött, és a játékvezetők túlzott szigorúsággal egyből piros lapot adtak neki. Szöllősi és Petrovski találatának köszönhetően a vendégek előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrész ele-jén Petrovski hetest hibázott, a Balmazújváros háromszor volt eredményes és ismét vezetett. Fazekasnak és a kiváló védekezésnek köszönhetően könnyű gólokat tudott szerezni a vendéggárda, 40. perc: 15:18.

A folytatásban ismét felváltva estek a gólok, az 50. percben viszont négy találatra növelte előnyét a Füred, Szöllősi remekül lőtte át a falat. Sajnos a Balaton-partiak nem tudtak kihasználni egy kettős emberelőnyt, és a hazaiak felzárkóztak, 56. perc: 21:22. Hallatlan izgalmak következtek. A közönség állva buzdította kedvenceit, Zdolik góljára Balda tudott válaszolni egy ügyes labdaszerzés után. Szöllősi betalált, egy perccel a vége előtt 22:24 volt az állás, azonban Balda ismét eredményes volt. Az utolsó támadást a Balmazújváros vezette, azonban három másodperccel a vége előtt Rózsavölgyi ziccert védett.

Érdekes bírói ítéletek születtek

Csoknyai István: - Elsősorban a küzdelem dominált. Több problémánk is volt, ennek ellenére végig vezettünk és megérdemeltünk nyertünk. Érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket. Amiért jöttünk, azt megszereztük, visszavágtunk a hazai pályán elszenvedett vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!