Sport

2016.11.29. 19:40

Győzött a Telekom - Nagy iramot diktált az ellenfél

Veszprém - Két nappal a párizsi meccs után győzött a Telekom Veszprém, volt hullámvölgy, de kilenccel nyertek.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém:Velenje 36:27 (19:13)

Veszprém, 2500 néző. Vezette: Tomislav Cindric, Robert Gonzurek (horvátok)

Telekom Veszprém: Alilovic - Chema Rodriguez, Sulic 4, Schuch ,Nilsson 3 ILICS 10 (2), Iváncsik 3. Csere: MIKLER (kapus), Gulyás, Terzic, ANCSIN 4, Gajic 1, KOPLJAR 6, Fekete 1, Lékai 3, Ligetvári 1. Vezetőedző: Javier Sabate.

Gorenje Velenje: Boznik - BRUMEN 6 (1), Cehte 2, KLEC 5, Ovnicek 3, Levc 4, Medved 2(1). Csere: Zaponsek (kapus), Potocnik 3, Stojnic, Golcar 2, Gams, Nosan, Pajt, Mazej. Kiállítások: 2 ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/2 ill. 2/2.

A SEHA-Liga soron következő mérkőzésén a Telekom Veszprém látta vendégül a kiírásban újonc szlovén Gorenje Velenjét. A hazaiak közül hiányzott Nagy László, Aron Palmarsson, Gasper Marguc, Blaz Blagotinsek és a Párizsban agyrázkódást szenvedett Cristian Ugalde. A párizsi mérkőzést követően mindössze másfél napja maradt a veszprémi csapatnak a felkészülésre, ahogy az várható volt a kulcsjátékosok pihenőt kaptak.

A Velenje hamar bebizonyította, miért húzták rá a szlovén kézilabdára a gyors jelzőt. Nagy iramot diktáltak, eszeveszetten futottak.

A védekezés egyik csapatnál sem volt a legmagasabb szinten, ahány perc telt el a mérkőzésből, annyi gólt dobtak a csapatok. A meccs elején még fej-fej mellett küzdött a két gárda, egész a félidő nagyjából feléig (13. perc 7:7), majd a Veszprémiek Momir Ilics és Iváncsik Gergő segítségével három gólt is szereztek zsinórban, majd ez az előnyt két hazai - egy vendég gól sorozattal növelni is tudták a félidőig, 19:13-mal fordultak a felek.

A 32. percben ijesztő eset történt. Marko Kopljar találkozott össze Nejc Cehtével, a piros mezes játékos feje nagyot koppant a földön, utána ugyan talpra állt, de kótyagosnak látszott, mintha nem tudta volna, hol van, így lekísérték a kispadra. Bár nagy volt az ijedtség, négy perc múlva már vissza is térhetett a pályára, nem sokkal később pedig újabb gólt szerzett.

A második félidőben beállt Mikler Roland jól teljesített a kapuban, a játékrész közepén bekövetkezett hullámvölgyben rajta múlt, hogy öt gólnál közelebb nem tudtak jönni a szlovénok. Az utolsó tíz percben aztán újfent erőre kaptak a hazaiak, Ancsin Gábor és Renato Sulics is hozzájárult ahhoz, hogy 36:27-re nyert a Telekom Veszprém. Egy önbizalomnövelő győzelemnek jól jött a Silkeborg elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. Jó volt látni, hogy Momir Ilics egyre inkább magára talál, büntetők nélkül is nyolc gólt vágott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!