Sport

2015.07.30. 13:12

Győzelemmel mutatkoznának be - Az FC Ajka szombaton a Soproni VSE ellen kezdi a bajnokságot

Ajka - Az első bajnoki meccset mindig valamiféle bizonytalanság hatja át. Ennek dacára győzelemmel debütálna a 2015/16-os NB II-es szezonban az FC Ajka labdarúgó együttese.

B. Virág Rita

– A felkészülés rendben zajlott, sokat dolgoztunk, annak dacára, hogy sokszor a kánikula bizony alaposan megnehezítette a dolgunkat – kezdte Jákli Péter, az FC Ajka szakvezetője, aki pozitívumként említette meg azt is, hogy a sérülések elkerülték a társaságot és megfelelő edzőpartnerekkel mérték össze erejüket.

– Akadtak gyengébb felkészülési meccsek, ilyen volt például a Videoton II elleni is, de az utolsó találkozókon látottakkal már kifejezetten elégedett voltam – hangsúlyozta a mester.

Jákli Péter az előkészületi meccseken többször panaszkodott a játék tempójára.

– Eleinte valóban lassan, nehézkesen került fel a labda a védő vonalból a támadó szekcióhoz. Aztán egyre gyorsabb ritmusban fociztunk és a Gyirmót ellen mutatott produkcióra már nem lehetett panaszom – fogalmazott.

Az FC Ajka labdarúgó csapata a hat-tizedik helyezést szeretné elérni a 2015/16-os évad végére (Fotó: Penovác Károly)

Az FC Ajka csapatához a nyári átigazolási szezonban tíz új játékos érkezett, ám az együttes gerincét így is sikerült megtartani. Az edző szerint az újak többségére kezdőként is számíthat a Pákai, Zámbó, Gunther, Major, Sowunmi tengely mellett.

Az FC Ajka a 2015/16-os szezont hazai pályán a Soproni VSE elleni kezdi. Erről a szakvezető úgy vélekedett, az első bajnoki meccset mindig némi bizonytalanság hatja át, ettől függetlenül győzelemre számít a rajton. Mint megtudtuk, a Sopron is jelentősen átalakult a nyáron, a főtámogató távozása után a város mentette meg a csapatot. Főleg szombathelyi fiatalokat igazolt a gárda, akikkel nemcsak a bennmaradást, hanem a mezőny közepét célozta meg az alakulat.

– A héten főként a kapu előtti munkára helyeztük a hangsúlyt. A tesztmeccseken a kapu előtt kissé bizonytalanok voltunk, ezen mindenképpen szerettünk volna javítani. A pályaedző, Thomas Sowunmi segítségével a támadó egység igyekezett alaposan felkészülni. Bízom benne, hogy jól rajtolunk és hazai pályán nem okozunk csalódást a szurkolóinknak. A cél, a három pont megszerzése – szögezte le a vezetőedző.

 

Jól működik a Jákli, Sowunmi páros

Jákli Péter elmondta, ugyan Thomas Sowunmi most kezdte edzői pályafutását, ám villámgyorsan alkalmazkodott a helyzethez. Abszolút jó döntésként értékelte a csatár kinevezését, aki persze a pályán is segíti még a csapatot. Sowunmi főleg a támadó munkáért felel az edzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!