Sport

2015.06.11. 11:55

Győrben zár a magyar férfi kézilabda-válogatott

Balatonfüred, Veszprém - Remekül helytállt a felforgatott magyar férfi kézilabda-válogatott, amely fiatalokkal felállva nyert Portugáliában. Talant Dusebajev szövetségi kapitány hat füredi és egy veszprémi játékosnak adott lehetőséget. Szombaton Győrben ismét az ifjaké lesz a főszerep.

Horváth Gábor

A kézilabda Európa-bajnoki selejtező utolsó két fordulóját tét nélkül várhatta a magyar válogatott, amely hat újonccal a keretében utazott Portugáliába. Talant Dusebajev szövetségi kapitány már korábban kijelentette, hogy az idősebb, rutinosabb játékosoknak pihenőt ad.

A Balatonfüredi KSE együtteséből eredetileg nyolc játékos kapott meghívót, Zdolik Bence mandulaműtétje miatt nem léphetett pályára, Ligetvári Patrik pedig ezúttal nem kapott szerepet.

Így Székely Márton, Faluvégi Rudolf, Gerdán Tibor, Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz és Szöllősi Balázs képviselte a füredi színeket (Székely és Faluvégi a következő idényben már a Csurgót erősíti). A veszprémieket pedig Lékai Máté.

Jobban kezdett a magyar válogatott, de aztán a portugálok vették át a kezdeményezést, az első játékrészt követően három góllal vezettek a házigazdák.

Szünet után remek kapusteljesítményüknek és Duarte gólerős játékának köszönhetően a portugálok tovább növelték a különbséget, ám ezt követően a magyar csapat megrázta magát. Folyamatosan csökkent a hátrány, majd az 54. percben az egyenlítés is összejött. A hajrában Bartucz kapus és Bodó volt együttesünk vezére, a mieink nagy csatában egygólos sikert arattak.

A füredi Bánhidi Bence (fehér mezben) fiatal kora ellenére már a válogatott stabil embere. Fotó: Penovác Károly

Ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk csoport elsőségünket (ugye a továbbjutás már nem volt kérdés), még egy találkozónk van hátra a sorozatból.

Eredmény: Portugália-Magyarország 25:26 (15:12). Magyaro.: Székely, Bartucz (kapusok), Ancsin 3, Balogh 3 (2), Bánhidi 1, Bodó 5, Bóka, Borsos, Faluvégi 2, Gazdag 3 (2), Gerdán, Hegedűs 2, Hornyák P., Lékai 3, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dusebajev. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 8/4.

Volt válogatottakat köszöntenekGyőrben, az ukránok elleni mérkőzéssel zárja a sorozatot a magyar férfi-kézilabdaválogatott. Az Eb-selejtező utolsó találkozója szombaton 16 órakor rajtol. A meccs előtt 13.30-as kezdettel a női válogatott Ausztriával vív világbajnoki selejtezőt. Ezen a napon három játékost is búcsúztat a szövetség, az aktív pályafutását befejező Vadkerti Attilát, valamint Ferling Bernadettet és Vérten Orsolyát köszöntik majd a győri csarnokban.

Volt válogatottakat köszöntenek

Győrben, az ukránok elleni mérkőzéssel zárja a sorozatot a magyar férfi kézilabda-válogatott. Az Eb-selejtező utolsó találkozója szombaton 16 órakor rajtol. A meccs előtt, 13.30-as kezdettel a női válogatott Ausztriával vív világbajnoki selejtezőt. Ezen a napon három játékost is búcsúztat a szövetség, az aktív pályafutását befejező Vadkerti Attilát, valamint Ferling Bernadettet és Vérten Orsolyát köszöntik majd a győri csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!