Sport

2016.10.25. 17:50

Gyakorlásnak jó volt, de elég lesz ez a Szeged ellen?

Nyert a Telekom Veszprém a SEHA-Ligában a Nexe ellen, de bőven volt miért fanyalogni. Továbbra is sok volt a hiba, és nagy talány, hogy az elmúlt héten mutatott játék mind a Barcelona, mind a Nexe ellen, mire lesz elég a MOL-Pick Szeged elleni rangadón szombaton.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Nexe 27:23 (17:12)

Veszprém, 2500 néző. V.: Buckievics V., Buckievics J. (fehéroroszok). Telekom Veszprém: Borbély – Gulyás 3, Ancsin 3, Lékai 1, Blagotinsek 4, Ilic 3, Iváncsik 3. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Ligetvári 1, Nilsson 1, Palmarsson 1, Marguc 2, Chema 1, Sulic 2, Gajic 2 (1). Edző: Javier Sabate. Nexe: Lorger 1 – Nuic, Barisic 3, Vegar 3, Mrdenovic 1, Srsen 5, Zrnic 3 (2). Csere: Vesligaj (kapus), Herceg 1, Nenadic 2, Halilkovic, Manci, Eter 2, Bozic, Sakic 1. Edző: Zdenko Kordi.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Javier Sabate, a Telekom Veszprém vezetőedzője nem bízott semmit a véletlenre, hiszen a lehető legerősebb kerettel fogadta a SEHA-Ligában a horvát Nexe gárdáját, amely például a fehérorosz bajnokot, a jó erőkből álló Meshkov Brestet is legyőzte.

A veszprémi keretben ismét helyet kapott Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, valamint a sérüléséből felépült fiatal kapus, Borbély Ádám. A horvát hálóőr, Mirko Alilovic és a beálló Schuch Timuzsin viszont pihenőt kapott, ahogy a lábadozó csapatkapitány, Nagy László, Marko Kopljar, Cristian Ugalde is csak a lelátóról nézhette az összecsapást. A fiatalok közül Ligetvári Patrikot nevezte most Sabate edző.

Némi meglepetésre Borbély kezdett a kapuban. A védőfalban pedig Ligetvári és Blagotinsek kapott kezdettől lehetőséget.

 

Ilic és Gulyás góljaival indult az ütközet, az FC Ajka utánpótlás csapatai, amelynek tagjai a lelátón foglaltak helyet, minden találatot óriási tapssal jutalmaztak. A házigazdák agresszív védekezése könnyű gólokat hozott, így a 8. percre 6:2 állt az eredményjelzőn. A veszprémiek szép labdákkal tömték Blagotinseket, aki zsinórban hármat vágott (12. perc: 9:4). A túloldalon Vegar és Srsen tüsténkedtek, a Nexe három gólra csökkentette a különbséget.

A következő percekben ismét a Telekom akarata érvényesült, Gulyás ugrott ki a védőfalból egy lasztival, aztán Blagotinsek volt eredményes, majd az újonnan beállt Palmarsson szerzett gólt (14:8). A Nexe időkérését követően megváltozott a játék képe, a vendégek rendre túljártak a veszprémi védősor eszén, így a 25. percben 14:11-re alakult a játék. Nilsson ott folytatta, ahol Barcelonában a BL-meccsen abbahagyta, egyszerűen a legjobb helyzeteket is a kapusba vágta, mint aki önbizalom hiánnyal küzd. A végén Iváncsik és Marguc találataival újra tetemesre hízott a különbség (30. perc: 17:11).

Gyors gólváltással folytatódott az összecsapás a szünet után, sok volt a hiba mindkét oldalon, így aztán nem változott a differencia (19:14). Blagotinsek kiállítása után az öt perces gólcsendet Barisic törte meg, majd Lorger kapus passzolt a hazaiak üres kapujába (40. perc: 19:16). Ilicet paprikázta fel a helyzet, aztán Iváncsik lódult meg és máris 21:16-ra alakult az állás.

A Telekom azonban nem nyugodhatott meg, a lelkes horvátok ugyanis rendre rést találtak a veszprémi védőfalon és újra szorossá tették a derbit (46. perc: 22:19). Chema jókor cikázott végig a pályán, s a góljával ismét lendületbe jöttek a társak és a hajrá már 25:19-ről indult meg. Nem dőlhetett hátra a Veszprém, a Nexe kapusa Lorger feljavult, sorozatban fogta meg a ziccereket, és Sakic első góljával 25:22-re módosult az eredmény. Nilsson gyötörte be a labdát, és Sulic indításgóljával eldőlt, a Nexe Nasice ezen a napon nem tud pontot szerezni a magyar bajnok otthonában.

Javier Sabate: - Jó csapat a Nexe, ezt ma bebizonyította. Főleg a második félidőben sokat hibáztunk. Ha bajnok csapat szeretnénk lenni, akkor bajnok hozzáállás is szükséges, vagyis 60 percig kell koncentrálni, nem 59-ig, vagy 30-ig. Ezért picit mérges vagyok. Mindezek mellett továbbra is büszke vagyok a csapatra, hiszen nem mindennapi szezon az idei. Ma játszottuk a 23. mérkőzést az idényben, ami nagyon sok. De tudtuk ezt már  nyáron is, nincs kifogás, megyünk tovább és tesszük a dolgunkat.

Chema Rodriguez: - A Nexe valóban remek csapat. A SEHA-Ligában minden találkozó nagyon nehéz számunkra, de ebben a sorozatban csak erős, rangos alakulatokkal játszunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk.

Zdenko Kordi: - Elég nehéz napokon vagyunk túl, két elit csapat ellen kellett játszanunk, előbb a Vardarral, majd a Veszprémmel. Tisztességgel helytálltunk, gratulálok mindkét együttesnek.

Vedran Zrnic: - Sok barátom játszik itt, ezért mindig szeretek itt pályára lépni. Fantasztikus volt a hangulat, jó meccset játszottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!