Sport

2016.10.01. 17:49

Gunther a mennybe mehetett volna

Veszprém - Felemás félidők, kihagyott veszprémi büntető, egy pont, röviden így jellemezhető a megyeszékhely focistáinak teljesítménye az Andráshida elleni NB III-as bajnoki mérkőzésen.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém - Andráshida SC 2:2 (1:2)

Veszprém, 200 néző. Jv.: Kovács G.

VLS Veszprém: Hársfalvi - Krebsz, Kókány, Bognár, Horváth V., Ács, Gunther, Molnár M., Meiczinger (Szabó P.), Simon (Szabó L.), Felber. Edző: Lantai Balázs.

Andráshida SC: Horváth M. - Horváth T., Horváth D., Tóth L. (Kónya), Vittman Á., Kalamár, Kovács, Szegleti, Baráth, Balla (Pesti), Marsai (Varga M.). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Szabó L., Ács, ill. Horváth D., Marsai.

Kiállítva: Pesti (83., Andráshida SC).

Verőfényes napsütés, és kiválóan előkészített küzdőtér fogadta a meglehetősen fiatal átlagéletkorú játékoskerettel rendelkező alakulatokat a harmadosztályú pontvadászat kilencedik játéknapján.

 

A csapatok nem sok időt fordítottak az ismerkedésre a 4. percben az andráshidai Horváth D. tizenegy méterről lőtte telibe a veszprémi felső kapufát, majd a lécről kipattanó labdát a hazaiak szedték össze, és egy gyors kontratámadás végén Ács került hatalmas helyzetbe, de 12 m-ről a vendégek hálóőrét találta telibe. A 12. percben, aztán vezetést szereztek a vendégek. Egy bal oldali szögletet fejelt Marsai a VLS hálójába 0:1. A viszonylag korán bekapott gól megzavarta a házigazdát, és a Hida sorra dolgozta ki helyzeteit. A 26. percben jött a hidegzuhany. A vendégek Messije a 10 es Horváth D. szólózott végig a hazai térfélen, és egy kényszerítő után 14 méterről, higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba 0:2. A veszprémi focisták, azonban nem omlottak össze és a 28. percben egy gólosra sikerült faragniuk a hátrányukat. Történt ugyanis, hogy Molnár Marcell húzott el a jobb szélen és mintaszerű beadását a jó ütemben érkező Ács Martin vágta védhetetlenül a kapuba 1:2. A játékrész hátralévő idejében zömében, mezőnyben folyt a játék, és így egy gólos veszprémi hátránnyal vonultak a csapatok a jól megérdemelt pihenőre.

A második félidőben teljesen megváltozott a játék képe. A bakonyiak egészen ráerőltették akaratukat ellenfelükre. A nagy nyomás az 56. percben érett góllá, ekkor egy 16-oson belüli kavarodás után Szabó Levente volt eredményes. A 83. percben, aztán a hőn áhított három pontot is begyűjthették volna a Lantai tanítványok, de Gunther Zsolt a jogosan megítélt büntetőből nem tudta bevenni Horváth M. kapuját. A hármas sípszóig már nem forogtak veszélyben a kapuk és így meg kellett elégednie a veszprémi alakulatnak a döntetlenért járó egy ponttal.

Lantai Balázs: A mi helyzetünkben a pozitívumokba kell kapaszkodnunk. A mai mérkőzésen pozitív volt, hogy 0:2-ről fel tudtunk állni. A második félidei játékunkkal rászolgáltunk volna a győzelemre is.

Dobos Sándor: Reális eredmény született, az ellentétes félidők mérkőzésén. Egyedül, csak annak tudok örülni, hogy sikerült ponttal távozni a riválisunktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!