Sport

2016.08.21. 18:50

Gólnélküli döntetlen született a megyei rangadón

Pápa - Nem bírt egymással a két megyei rivális az NB III-as bajnokság harmadik fordulójának rangadóján. A Veszprém-Ajka találkozón a felek csak kapufáig jutottak.

Horváth Gábor

VLS Veszprém-FC Ajka 0:0

Pápa, 300 néző. V.: Böcskei.

VLS Veszprém: Hársfalvi - Krebsz, Domján, Bognár, Kókány - Ács, Gunther, Büki, Burcsik (Gulyás, 84.) - Meiczinger, Molnár. Edző: Lantai Balázs.

FC Ajka: Dénes - Köles, Pákai, Fodor, Kozma - Tölgyesi - Pál, Lattenstein (Bencze, 84.), Hanzl - Szabó (Pavlitzky, 58.), Csordás (Kovács, 61.). Edző: Bücs Zsolt.

Az NB III-as labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában pikáns mérkőzésnek adott otthont a pápai Perutz Stadion, ugyanis a harmadosztály két Veszprém megyei alakulata, az újonc Veszprém és az Ajka találkozott egymással. Nemcsak a presztízs volt a tétje a derbinek, hanem az is, hogy melyik csapat kezdi meg a felzárkózást. Sem a Veszprém, sem az Ajka nem kezdte ugyanis jól a bajnokságot, két forduló után mindkét együttes neve mellett mindössze egy-egy pont szerepelt.

Fotó: Penovác Károly

Idegesen kezdett mindkét csapat, sok volt a pontatlanság és kemény belépőktől sem volt mentes az első tíz perc. A vendég ajkaiak már az első percektől kezdve igyekezték magukhoz ragadni a kezdeményezést, jól mozgatták a széleket, ahonnan azonban nem érkeztek veszélyes labdák a kapu elé. Jól mutatja az ajkaiak fölényét a 20. percre kialakult 7:0-ás szögletarány, ennek ellenére a 21. percben Molnár Marcell lövésénél az ajkai kapusnak kellett a találkozó első védését bemutatnia. A 35. percben ismét az ajkai kapu forgott veszélyben Bognár szabadrúgása veszélyesen csapódott, ám centikkel elkerülte a felső lécet. A 38. percben Hanzl tűzte rá 30 méterről a szabadrúgást, melyet Hársfalvi a felső kapufára öklözött, kis híján potyagól lett a távoli kísérletből. A szünetig több említésre méltó esemény nem történt.

Szünet után előbb Lattenstein tekerésébe tette bele a fejét Domján, így a játékszer nem jutott el Hársfalvi kapujáig, majd jó helyzetből Molnár törte el csúnyán a labdát, végül Büki lőtt 16 méterről fölé. Egy óra játék után egy szép ajkai támadás végén Lattenstein nem sokkal tévesztette el a rövid felsőt. A 79. percben Hanzl szögletét Pavlitzky fejelte az ötösön álló Kovácshoz, aki félfordulatból igyekezett a kapuba lőni, ám Hársfalvi hárítani tudott. Egy perccel később a kapufa ismét a Veszprémmel volt, ezúttal egy bal oldali szögletet csúsztatott Kovács a keresztlécre. Az ajkaiak a hajrában bár mindent megtettek a győzelem kiharcolásáért, a Veszprém hősiesen védekezett, így maradt a döntetlen, mely a látottak alapján igazságosnak mondható.

Lantai Balázs: - Az Ajka ránk erőltette az akaratát, így nekünk csak a kontrajáték maradt, pozitívum, hogy a pontrúgásokat jól reagáltuk le. A látottak alapján nem vagyok csalódott a döntetlen miatt, úgy gondolom, egy színvonalas mérkőzésen végül igazságos döntetlen született.

Bücs Zsolt: - Nyerni szerettünk volna, így abszolút nem vagyok elégedett az egy ponttal. A védekezésünk rendben volt, az előrejátékkal azonban akadtak gondjaink. Mindent megtettünk, sajnálom a srácokat, de úgy érzem, egyelőre nem tudunk úrrá lenni a görcsösségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!