Sport

2015.08.02. 18:00

Gálfi Dalma teniszező elismerte: hibázott

Balatonfüred – Sportemberhez méltatlan viselkedés miatt nem utazhatott el a csapat Európa-bajnokság döntőjére a Wimbledonban győztes teniszpáros Gálfi Dalma és Stollár Fanni.

B. Virág Rita

Ismerve a hátteret, kicsit erősnek tűnik, hogy sportemberhez méltatlan viselkedésről szólt a Magyar Tenisz Szövetség közleménye. Pontosan csak vasárnap derült ki, hogy egyéni fegyelmezetlenségek miatt nem utazhatott el a csapat Eb-re a Gálfi, Stollár páros. A szövetség erről egy újabb közleményt adott ki.

Sikerült utolérnünk Gálfi Dalma édesapját, Gálfi Tamást, aki részletesen elmesélte lánya vétkeit. Szerencsére ifjú hőseink nem követtek el megbocsáthatatlan bűnt. Dalma elismerte, hibázott, amikor nem követte Pelva Gábor szövetségi edző erőnléti programját. Dalma fizikumáért egyébként Simai Péter felel, aki minden viadal előtt részletes programmal látja el a lányt, aki a válogatottnál is saját edzőjének utasításait szerette volna végrehajtani. Azt is felrótták neki, kétszer is elkésett, először rögvest az induláskor, majd az egyik reggeli után.

Temesvári Andrea tanítványát tehát nem zárták ki a válogatottból, inkább megbüntették azzal, hogy nem utazhat el az Eb-döntőre.

Dalma így sem fog unatkozni: már készül a felnőtt ob-ra, aztán a US Open felvezető versenyére utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!