Sport

2017.03.02. 17:18

Vajon tovább robog a Tihany?

Még a megyei futballban sem sűrűn fordul elő, hogy valaki klasszikus mesternégyesig jut. A tihanyi játékosnak sikerült, Gál Krisztián csapatát dicséri, és kérésünkre elmondta véleményét a következő forduló párosításairól.

Horváth Gábor

- Még sohasem sikerült mesternégyest szereznem, ez most olyan meccs volt, amelyen minden összejött - tekintett vissza a múlt heti Tiha-nyi FC-Ajka Kristály (6:0) megye I-es találkozóra a hazaiak házi gólkirály támadója, Gál Krisztián, aki rögtön hozzátette: ez a csapata érdeme.

Krisztián a 9., a 21., a 46. és a 47. percben volt eredményes az ajkaiak ellen.

- Nagyon jó társaság alakult ki, remek a hangulat, sok a tehetséges játékos, jó az edző. Igazi egységes csapat vagyunk, maximálisan odatesszük magunkat a pályán - mondta el lapunknak a balatonfüredi származású játékos, aki korábban játszott Balatonszőlősön, Csopakon és Fűzfőn is.

A legutóbb mesternégyest szerző Gál Krisztián (fehérben) tizenegy gólnál jár ebben a szezonban Fotó: Penovác Károly

A tihanyiak tavaly a megye II-ben vitézkedtek, és a bajnoki cím, illetve a feljutás után sem álltak le. A félszigeti alakulat jelenleg a negyedik helyen áll az MTD Hungária megye I-ben. Gál Krisztián megjegyezte, szeretnének az első ötben végezni, s ehhez tovább kell javítaniuk a helyzetkihasználást. Igaz, ezzel legutóbb már nem is volt nagy probléma, Krisztián például négy gólja mellett csak egy lehetőséget hagyott veszni. A tihanyiak csatárát a 17. forduló párosításaival kapcsolatban is megkérdeztük.

Tihanyi FC (4.)-Gyulafirátót SE (16.): - Masszív csapat a Rátót, ősszel nyerni tudtunk ellenük, de emlékszem, nagyon megszenvedtünk. Bízom benne, hogy sikerül begyűjtenünk a három pontot.

Devecser SE (9.)-Ajka Kristály (7.): - Szoros mecscset várok, hazai sikerrel. A devecseriek otthon általában jól teljesítenek.

Perutz FC (2.)-B.-almádi (5.): - A Pápa hazai pályán behúzza a meccset, a vendégek maximum megnehezíteni tudják a Perutz FC dolgát.

Úrkút SK (3.)-Péti MTE (15.): - Szerintem sima hazai győzelem. A Pét ugyan összeállt a télen, ettől függetlenül az Úrkút sokkal esélyesebb.

Öskü FC (11.)-Várpalotai BSK (8.): - Nagy küzdelmet és döntetlen körüli eredményt várok.

Ugod SE (14.)-Balatonfüredi FC (1.): - Szerintem simán nyernek a vendégek, a balatonfürediek a Pápához hasonlóan magasabb osztályba valók.

KSE Magyarpolány (10.)- FC Zirc-Dudar (12.): - Szoros meccsen hazai sikert várok, de a Zirc képes kivívni a döntetlent.

Csetény SE (13.)-Fűzfői AK (6.): - Csetényben nem könnyű nyerni, mégis azt mondom, hogy a volt csapatomnak most sikerülni fog.

A Tihany-Rátót meccset közvetítik

Akik követik a Veszprém megyei foci történéseit, már megszokhatták, hogy az internet segítségével egy megye I-es meccs minden hétvégén képernyőre kerül. Az MLSZ megyei igazgatósága ezúttal a szombati Tihany-Rátót találkozót közvetíti. Itt: " target="_blank"">" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!