Sport

2016.10.25. 13:21

Futsal: testvérvárosok kupája

Veszprém - Ötödik alkalommal rendeznek nemzetközi futsal utánpótlástornát a településen. Vajon a két veszprémi csapat közül az egyik otthon tudja tartani a győztesnek járó serleget?

Horváth Gábor

Az ötödik Futsal Cup elnevezésű rendezvényt október 28. és 31. között tartják, a meghívottak a megyeszékhely testvérvárosainak csapatai: Tartu (Észtország), Nyitra (Szlovákia), Tarnów (Lengyelország), Sepsiszentgyörgy (Románia).

A felvidékiek, a lengyelek és az erdélyiek visszatérő vendégek lesznek, míg az észtek most jönnek először a 2004. január 1-én és utána születetteknek szervezett futsal tornára. A megyeszékhelyet két együttes képviseli, a rendező 1. Futsal Club Veszprém és a nagypályás utánpótlás egyesület, a Veszprém FC USE.

A nemzetközi utánpótlástornát immáron ötödik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen
Fotó: Stiger Ádám

A kupa egyaránt sport- és kulturális rendezvény.

Ezt emelte ki Porga Gyula polgármester is, aki az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a veszprémi futsalklub fiatal egyesület, de máris számos szép eredményt ért el. Nemcsak a pályán, hanem a sportág népszerűsítése érdekében is sokat tette le az asztalra.

- Erre bizonyíték ez a kupa is, amelyet már ötödik alkalommal hívnak életre. Örömteli, hogy vannak visszatérők, illetve az, hogy Tartu csatlakozott a résztvevőkhöz. Buzdítunk mindenkit, hogy menjen ki a tornára, a gyerekeknek is fontos, hogy sokan szurkoljanak a lelátókon - fogalmazott a polgármester.

Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém elnöke hangsúlyozta: fontos céljuk, hogy minél több utánpótláskorút ismertessenek meg a játék alapjaival. - Az idei kupa különlegessége a tartui küldöttség, amely már csütörtökön a városba érkezik. A többiek pénteken jönnek, a játéknapok pedig szombat és vasárnap. A belépés ingyenes a Március 15. úti csarnokba, mindenkit szeretettel várunk - mondta Rajki Tamás, hozzátéve: a vendégekre a meccsek mellett állatkerti látogatás és városnézés is vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!