Sport

2016.02.05. 12:23

Futsal: Búcsúzott az Eb-től a magyar válogatott

A veszprémi Németh Pétert is a soraiban tudó magyar futsalválogatott 6:3-as vereséget szenvedett az ukrán csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, ezzel elbúcsúzott a tornától.

MTI

Ukrajna ellen játszotta a „döntőt” a magyar válogatott, amely arra készült, hogy ez az összecsapás dönti el a csoportból való továbbjutást, hiszen az borítékolható volt, hogy mindkét csapat kikap a világelső spanyoloktól.A mieink az első fordulóban biztató teljesítményt nyújtottak, és a szépszámú, fantasztikus támogatást nyújtó magyar nézősereg joggal reménykedett bravúrban. Sajnos nem jött össze, a jóval rutinosabb és nagyobb játékerőt képviselő ukránok rendkívül koncentráltan játszottak, és hiába harcoltunk, nem engedték ki a kezükből a meccset.

Az összecsapáson pályára lépett Németh Péter, az 1. FC Veszprém futsalosa jó teljesítményt nyújtott.

Eredmény, B csoport, 2. forduló: Ukrajna-Magyarország 6:3 (2:1).
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál). Gólszerzők: Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannyikov (25.), Mikola Gricina (30.), Mihajlo Gricina (36.), illetve Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.).
Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú.

A csoport állása: 1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6:3), 2. Spanyolország 3/1 (5:2), 3. Magyarország 0/2

Több száz magyar szurkoló lelkes buzdítása mellett kezdődött a találkozó, amelynek elején Harnisch hibáját kihasználva szereztek vezetést az ukránok. Három perccel később hatalmas egyenlítési lehetőség adódott Rábl előtt, de két lépésről a kapufát találta el. A hetedik percben Bondar váltotta gólra Harnisch újabb bakiját, de Dróthnak egy perc múlva sikerült szé-pítenie.

A második felvonás elején ismét a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán együttes volt eredményes a magyarok újabb védelmi rövidzárlatát kihasználva.

Ezt követően némileg felpörgött a magyar válogatott, kihagyott két ziccert, majd Trencsényi révén megszerezte második gólját (2:3). Nem sokáig élt azonban a remény, mivel Mikola Gricina egy percen belül betalált.Dróth klasszismozdulattal vette be az ellenfél kapuját, de Bondar kisvártatva ismét visszaállította a kétgólos különbséget, a találkozó utolsó gólját pedig Mihajlo Gricina szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!