Sport

2017.01.18. 17:20

Füredre került az U8-as trófea

Pápa - A Pápai Egyesített Labdarúgó Club két csapata mellett Győr, Gyirmót, Balatonfüred, Ajka és Veszprém vett részt a 2009. január elseje után születettek számára rendezett Hirtenberger-PELC-kupán.

Haraszti Gábor

A Városi Sportcsarnokban rendezett U8-as labdarúgó-teremtornára a nyolc meghívott csapatot két négyes csoportba sorsolták. A körmérkőzések után a csoportelsők és másodikok az elődöntőben keresztbe játszottak, a harmadik és negyedik csapatok pedig a másik csoport azonos helyezetteivel találkoztak a hely-osztókon. A házigazdák sárga alakulata számára jól alakultak a csoportmeccsek, hiszen mindhárom meccsükön győzelmet ünnepelhettek, sőt az elődöntőn a veszprémieket is magabiztosan győzték le, így készülhettek a döntőre.

A képen a két pápai együttes: a narancssárgák második, a kék mezesek nyolcadik helyen zárta Fotó: Haraszti Gábor

A mezőnynél egy évvel fiatalabb kékek számára a játéklehetőség és a rutinszerzés volt a cél, s bár nyerniük nem sikerült, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. A sárgák a fináléban Balatonfüreddel találkoztak, és sokáig úgy tűnt, sikerül legyőzni őket, hiszen néhány perccel a lefújás előtt megszerezték a vezetést. A hajrá viszont a vendégeknek sikerült jobban, hiszen előbb egyenlítettek, majd az utolsó percben sikerült fordítaniuk. Ám még így is volt esély az egyenlítésre, hiszen tíz másodpercben a lefújás előtt jogos büntetőt végezhettek el
a mieink, mely sajnos kimaradt, ezután pedig lepereg- tek a másodpercek, így a Balaton-partiaknak sikerült visz-szavágni a csoportmeccsek során elszenvedett 3:2-es vereségért, a PELC pedig ismét második helyezést ért el.

- Elégedett vagyok a srácokkal - értékelt a lefújás után Horváth Tamás, a PELC edzője. Egy hajszál választott minket el a tornagyőzelemtől, sajnálom, hogy nem sikerült feltennünk az i-re a pontot, véleményem szerint megérdemeltük volna a győztesnek járó trófeát. Szeretném megköszönni a szülők, hozzátartozók szurkolását, nagyon jó hangulatot teremtettek a csarnokban.

A legjobb játékos Hernádi Benjámin (PELC) lett, a legjobb kapusnak Rappali Zsombort választották, a gólkirálynak járó serleg 11 góljának köszönhetően Kaszás Leventéhez (Balatonfüred) került, a legjobb hazai játékos címét Kovács Barna kapta.

Végeredmény: 1. Balatonfüred, 2. PELC sárga, 3. Győri ETO, 4. Veszprém, 5. Üstökös, 6. Gyirmót, 7. Ajka, 8. PELC kék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!