Sport

2015.11.25. 14:19

Fonyó Károly lemondása - Reagált a Magyar Kézilabda Szövetség

Veszprém – Nagy port kavart – nemcsak a szurkolók között, hanem szakmai berkekben is – az MVM Veszprém eddigi elnökének, Fonyó Károlynak a lemondása. Megkérdeztük a Magyar Kézilabda Szövetséget (MKSZ), mit gondol a történtekről.

B. Virág Rita

Sokan úgy vélik, nem éppen a legideálisabb pillanatban mondott le Fonyó Károly elnök, miután szombaton az idény egyik legfontosabb mérkőzése következik az MVM Veszprém számára, amely a Bajnokok Ligájában a listavezető Paris Saint Germaint (PSG) fogadja. 

Persze, ez a csapat idén már többször is bizonyította, hogy képes kizárni a külső történéseket, és képes egy emberként, nagybetűs csapatként küzdeni.

Miután a Magyar Kézilabda Szövetség első embere, Kocsis Máté már többször is nyilatkozott arról, hogy a veszprémi klub mennyire
fontos a szövetségnek, ezért megpróbáltuk megtudni, az MKSZ mit gondol a kialakult helyzetről.

Az MVM Veszprém kézilabdázói az idén többször is bizonyították, képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni
Fotó: Penovác Károly

– A Magyar Kézilabda Szövetség a történteket abszolút az MVM Veszprém belügyének tekinti, ezért azokat nem is kommentálja, ez nem is kompetenciája. Legfeljebb annyit mondhatunk: az MKSZ részéről nemhogy kísérlet, gondolatkísérlet sem történt soha arra, hogy a kétoldalú kapcsolatok kérdésein túl bármilyen tekintetben beavatkozzon a veszprémi kézilabdaklub belügyeibe – hangsúlyozta Ballai Attila, az MKSZ kommunikációs igazgatója. 

Az MKSZ elnöke, Kocsis Máté egyébként korábban azt mondta, „eddig 450 milliós állami pénz jutott el hozzájuk az MKB-n vagy az MVM-en keresztül. Az új rendszerben, úgy kalkulálok, hogy akár 600 millió is lehet.”

Az ígéretek szerint hamarosan meg is érkezik majd ez az összeg a klubhoz, addig azonban a legfontosabb a szombati mérkőzés, amikor a Veszprém visszaveheti a csoportelsőséget.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!