Sport

2017.05.25. 19:00

Fontos ütközet - Pénteken lép pályára a VLS Veszprém

VESZPRÉM A szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a bennmaradásért harcoló veszprémi labdarúgó-csapatra a Videoton FC II vendégeként. A derbit a szokásostól eltérő időpontban, ezúttal pénteken 13 órai kezdettel rendezik meg.

Bényi Kálmán

A mögöttünk hagyott hétvégén hazai pályán fektette két vállra a III. Kerületi TVE csapatát a VLS Veszprém (2:0). A rendkívül fontos győzelemnek köszönhetően tovább élnek a remények a harmadosztályú tagság megtartására.

- Egy közepes színvonalú, rendkívül küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl - kezdte mondandóját Orbán Tamás,
a veszprémiek vezetőedzője, majd hozzátette.

- Már az első játékrészben megvoltak a lehetőségeink, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót, de sajnos ekkor még kimaradtak a helyzetek. A térfélcserét követően sem változott igazán a játék képe. A hatvanadik percben emberelőnybe kerültünk, amit rendkívül jól használtunk ki, és tíz minutummal később már 2:0 állt az eredményjelzőn a javunkra. Innen már nem volt visszaút ellenfelünk számára. Összességében taktikus, rendkívül fegyelmezett játékkal megérdemelten tartottuk itthon mindhárom bajnoki pontot.

A sikernek köszönhetően a bakonyi focisták egy pontra megközelítették a bennmaradást érő 12. helyen tanyázó pénteki ellenfelüket, a Videoton FC II csapatát.

Gunther Zsolték (fehér) előtt komoly próba áll Fotó: Penovác Károly

- Mindkét alakulatnak égetően nagy szüksége lenne a pontokra. Riválisunk annyival előnyösebb helyzetben van, hogy neki egy döntetlen is elég lehet a bennmaradáshoz. Ezért arra számítok, hogy a hazai csapat védekezésre fog majd berendezkedni, és a labdaszerzések után kontrákkal próbálnak meg veszélyeztetni. Jól ismeri egymást a két gárda. A mi keretünket öt egykori fehérvári nevelésű labdarúgó erősíti, náluk pedig Pető Tamás barátom az edző, akinek nem kell bemutatni a csapatomat, szinte mindent tud rólunk. Mindenképpen nyerni szeretnénk, hiszen egy győzelemmel a saját kezünkbe lenne a sorsunk, minden más eredmény esetén már számolgatnunk kellene - hangsúlyozta Orbán Tamás.

A fontos ütközetet a veszprémiek közül Gulyás Gergő sárga lapos eltiltás miatt kényszerül kihagyni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!