Sport

2017.07.11. 17:30

Focipályás tortát kaptak

Az egyhetes, családias légkörű táborban az élmények mellett napi háromszori étkezést, a helyi támogatóknak köszönhetően friss gyümölcsöt, folyadékot és fagyit is kaptak mindennap a fiatalok.

Molnár Sándor

A pályán focizó, vagy éppen vízzel egymást fröcskölő vidám gyerekcsapatok, az árnyékban, a fák alatt beszélgető szülők és egy nagy, foci-pályás torta látványa - ez a kép fogadta a pályára érkezőket pénteken délután a településen. A programokban gazdag labdarúgótábor zárására érkeztek a szülők és a részt vevő gyerkőcök.

- Körülbelül egy évvel ezelőtt, amikor Lóczi Robi idejött, leültünk, és elbeszélgettünk arról, hogy hogyan lehetne egy picit felpezsdíteni az életet. Öskün régóta van foci, de azt láttuk, hogy az utánpótlást, a gyerekeket is meg kellene szólítani - mondta el Ángyán Tamás polgármester.

A pálya felújítása már korábban elkezdődött és még most is tart. Egy-két év alatt sokat fejlődtek, ezért úgy gondolták, hogy a gyerekeket is kicsábítják a sportlétesítménybe. Ennek az első igazi nagy lépése volt az egyhetes focitábor, amelyre nemcsak
a faluból, hanem a környező településekről is érkeztek, sőt volt olyan nagypapa, aki mosonmagyaróvári unokáját hozta el.

Az önkormányzat rendelkezésre bocsátja a létesítményt a sportos programokhoz, így annak fenntartása nem terheli a klubot. A képviselő-testület és a polgármester is támogatja az egészséges életmódot, és örömmel látták, hogy minden délután sok gyerek volt kint a pályán, és hasznosan töltötte az idejét.

Lóczi Róbert, aki egy éve foglalkozik az ösküi utánpótlással, megpróbált egy olyan családias közeget kialakítani, ahol a helyi fiatalok esélyt kapnak a fejlődésre. A táborral szerették volna népszerűsíteni egyrészt a klubot, másrészt az utánpótlás-nevelést.

- Sok szülő csak annyit tud, hogy van a faluban egy megyei osztályú felnőttcsapat, de az utánpótlásról kevés a hír, ezen próbálunk változtatni, például ezzel a labdarúgótáborral. Nekem is, és Öskü történetében is ez az első ilyen jellegű tábor - nyilatkozta az utánpótlásedző.

Elmondta még, hogy félve kezdték el a szervezést és 20- 40 főben gondolkodtak. Szerencsére 34 gyerek jelentkezett az egyhetes programra, amelyet próbáltak színesíteni. Keddre freestyle-bemutatóval készültek, és Lipták Zoltán labdazsonglőr érkezett. Szerdán egész nap buborékfocizhattak a gyerekek, akik nagyon élvezték a nem éppen hétköznapi játékot. A többi napon edzéseket tartottak, míg a tábor utolsó napjára budapesti kirándulást szerveztek. Fogadta a kis különítményt az Újpesti Labdarúgó Akadémia. A gyerekek megnézhették a felnőttcsapat edzését, aláírásokat kérhettek a játékosoktól, ajándék sálakat kaptak, és az ösküi utánpótláscsapat is gazdagodott tíz labdával. Végül ellátogattak az MTK új stadionjába is.

- Egy-két szülő már jelezte, hogy szeretné idehozni a gyermekét, mert itt jó helyen lenne - fűzte még hozzá örömmel Lóczi Róbert a táborzárón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!