Sport

2017.03.23. 20:01

Megyei I.: csata a kiesés ellen

Megyei körkép - Kiemelten fontos mérkőzésre készül a Gyulafirátót SE a labdarúgó megye I-ben, a rájuk váró erőpróbáról és a forduló többi meccséről a kiesés elöl menekülő csapat kapitányát faggattuk.

Horváth Gábor

A 20. forduló következik a labdarúgó MTD Hungária megyei első osztályban.

GySE (15.)-Öskü (12.)

A játéknap egyik legérdekesebb párharcát Gyulafirátótón játsszák. A rátótiak rettentő gyenge őszön vannak túl, sereghajtóként fordultak, ám tavasszal már teljesen másképp fest a csapatuk. A GySE az idei négy fordulóban csaknem annyi pontot szerzett, mint az első fél évben összesen. Szüksége is van az egységekre, hiszen a célja a ki-esés elkerülése. Ez Öskün sincs másképp, a szebb napokat átélt, ám most újra építkezési fázisban lévő alakulat négy vereség után áll, villámsebesen sodródik az alsóház irányába, így egyre égetőbb az eredménykényszer.

- Nagyon jó most a csapatösszhang, és ezzel összefüggésben az öltözői hangulat is rendben van - válaszolta érdeklődésünkre Balta Gergely. A rátótiak kapitánya hozzátette: igazából ősszel sem volt gond az egységgel, ám a társaság fiatal és rutintalan volt, ezen sikerült az erősítésekkel változtatni a bajnoki szünetben.

Balta Gergely (kék-fehérben) szerint a Rátót többre hivatott, mint hogy az alsóházban küzdjön
Fotó: Penovác Károly

- Csak a győzelemben gondolkodunk, hiszen szükségünk van minden pontra. Tudjuk, hogy a mostani már nem az őszi Öskü, de nekik is nagyon kellene a siker. Nem tudom, milyen állapotban érkeznek, ám valószínűleg kemény, feszült, szoros meccset játszunk - fogalmazott a 31 esztendős középpályás, aki hozzátette: a céljuk a bennmaradás kiharcolása, ugyanakkor biztos benne, együttesük többre hivatott, így szeretnének minél előrébb végezni.

- A lelkekben nyomot hagyott az őszi szereplés, de úgy érzem, ezen már túl vagyunk. Nem érzékelek görcsösséget a csapaton, és ez biztató - jegyezte meg Balta Gergely, akit - a szokásoknak megfelelően - a több párosításról is megkérdeztünk.

Péti MTE (13.)-Magyarpolány (14.): - Döntetlenszagú a meccs. A Polány nem indult idén jól, a Pét formája viszont csalóka, hiszen mostanában nem találkozott igazán erős ellenféllel.

Balatonalmádi SE (7.)-Tihanyi FC (3.): - Fix kettes, szerintem a Tihany könnyedén nyer. Az Almádi nincs jó passzban, ellenfelük pedig ügyes, fiatal társaság.

Balatonfüred (1.)-Fűzfői aK (5.): - Ez pedig sima egyes, a FAK jó szezont fut, de a Füred ellen nincs sansza.

Várpalotai BSK (8.)-FC Zirc-Dudar (10.): - Mindkét csapat fekete ló, döntetlenre tippelek. A VBSK jó otthon, de a Zirc is képes bármire.

Ajka Kristály (6.)-Ugod (16.): - Szerintem az ajkaiak nyernek. A Kristály nemrég szomszédvári derbin meg-verte az úrkútiakat, ez pedig biztosan feldobta a társaságot.

Pápai Perutz FC (2.)-Úrkút SK (4.): - Sima, többgólos hazai sikert várok. Az Úrkút nincs olyan formában, ahogyan azt az elmúlt években megszokhattuk.

Csetény (14.)-Devecser (9.): - Csetényben nehéz nyerni, de a hazaiak most elég foghíjasak, igaz, a devecseriek sincsenek túl sokan. Döntetlen körüli eredményt tippelek, de egy picit a Devecser felé hajlok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!