Sport

2016.06.10. 10:13

Fizetni kell a bírót ellökő drukker miatt

Veszprém - A zárt kapus meccset megúszta, de a pénzbeli büntetést nem az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese, amelynek a játékvezetőt fellökő szurkoló miatt kell fizetnie az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF).

B. Virág Rita

Az EHF bírósága az ítéletben kitért arra, hogy a klub nem tett meg mindent annak érdekében, hogy az incidens elkerülhető legyen. A szabályok értelmében ugyanis a hirdetőfal mögött legalább egy méteres távolságnak kell lennie, így a drukker elvileg nem érte volna el a visszafutó bírót. E sportszerűtlen néző viselkedése miatt háromezer eurót kell fizetnie a bakonyiaknak.

Ezen felül további tízezer eurót kell még "kicsengetnie" a veszprémieknek, mert az EHF szerint a lökés a legnagyobb presztízsű sorozatban, a Bajnokok Ligájában történt, óriási média érdeklődés mellett, és ez a cselekedet ártott az EHF hírnevének.

Ahogy azt megírtuk korábban, az MVM Veszprém büntető feljelentést tett a drukker ellen, akinek nemcsak a rendőrségen kellett felelni a tettéért, hanem négy évre minden kézilabda meccsről kitiltottak.

A 13 ezer euró átszámítva nagyjából 4 millió és harmincezer forintnak megfelelő összeg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!