Sport

2017.01.20. 20:55

Feltörték a horvát buszt - A németek erőt demonstrálva nyerték meg a csoportunkat

Párizs, Veszprém - Gyakorlatilag egy percig sem volt kérdéses Németország sikere Horvátország ellen a kézilabda- világbajnokság utolsó csoportkörében.

B. Virág Rita

Kialakult a végeredmény az A csoportban, miután Norvégia 38:23-ra megverte Japánt. A hatost Franciaország nyerte, második Norvégia lett, harmadik Oroszország, negye-dik pedig Brazília. Ez a négy válogatott folytathatja a nyolcad-döntőben. Kiesett viszont Lengyelország és Japán is.

A B csoportban elmaradt a várt csata Szlovénia és Spanyolország között. A Telekom Veszprém két játékosával, Gasper Marguccal és Blaz Blagotinsekkel felálló szlovénok csak percekre tudták megnehezíteni a spanyolok dolgát, akik fölényes sikert ünnepelhettek (36:26). Eszerint Spanyolország nyerte ezt a fázist, Szlovénia, Macedónia és Izland előtt. A két kieső Tunézia és Angola lett.

Németország csapata (a képen a kiváló szélső, Uwe Gensheimer) végig vezetve, magabiztosan nyert a horvátok ellen Fotó: Francehandball2017.com

A C csoportban az addig hibátlan Németország mérte össze erejét a szintén makulátlan horvátokkal. Utóbbiak dolgát az is megnehezítette, hogy a Chile elleni találko-zón feltörték a csapat autó-buszát, és rengeteg sportfelszerelést eltulajdonítottak. A csoport rangadója aztán 28:21-es eredményt hozott a németeknek, akik biztos sikert arattak.

A Chile-Szaúd-Arábia összecsapáson a dél-amerikai válogatott szoros meccsen 26:25-re nyert.

A D csoportban a Bahrein-Argentína meccsen előbbi csapat ötödik fiaskóját könyvelhette el (17:26).

A Svédország- Egyiptom ütközet a második helyről döntött. Végül Andreas Nilsson együttese simán, 33:26-ra nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!