Sport

2015.12.04. 16:35

Felsőházi rangadó - Kemény csata várhat a Balatonfüredi KSE-re

Balatonfüred - Újabb kemény falat jön: a Balatonfüredi KSE szombati ellenfele (is) remek formában készül a kézilabda NB I soron következő fordulójára.

Horváth Gábor

Ahogyan az előző körben, ezúttal is egy remek formában lévő együttes lesz a Balatonfüredi KSE ellenfele férfi kézilabda NB I-ben. A Balaton-partiaknak azonban nincs mitől félniük, hiszen egyrészt ők is jó passzban vannak, másfelől múlt héten megmutatták: képesek megtörni a jó sorozatokat.

Előző hétvégén a győztes szériában lévő Komló otthonában nyert (24:23) a BKSE.

- Ötven percig jól játszottunk, kár, hogy a végén hibáztunk. A meccs megmutatta, ha egy kicsit is nem figyelsz oda, könnyen probléma lehet belőle - tekintett vissza Csoknyai István, a fürediek trénere.

A csapat szombaton 15 órai kezdett a Vác együttesét fogadja.

A balatonfürediek (Szöllősi Balázs) két, Komló elleni siker után várják a szombati találkozót (Fotó: Penovác Károly)

- Ez egy igazi felsőházi rangadó, a váciak ott toporognak mögöttünk, utolsó hat meccsükből ötöt megnyertek. Úgy készülünk, nehéz dolgunk lesz, de mindenki egészséges, és nagyon szeretnénk begyűjteni a pontokat. Az időpont fura, oda kell figyelni, nehogy gond legyen. Vetélytársunk rutinos, vannak légiósaik, és két remek kapus áll rendelkezésükre. Mi is jó passzban vagyunk, utolsó három idei találkozónkat mind szeretnénk megnyerni. Valószínűleg ez lesz közülük a legnehezebb - fogalmazott a szakvezető.

A Balatonfüredi KSE jelenleg 21 ponttal a harmadik az élvonal tabelláján, a váciak pedig a negyedik helyen állnak. Zsiga Gyula csapata eddig 18 egységet szerzett. A két alakulat szeptember eleji váci meccse 28:19-es füredi sikert hozott.

 

A BKSE továbbjutott, a Vác kiesett

A Balatonfüredi KSE és a Váci KSE is pályára lépett hét közben a kézilabda Magyar Kupában. Csoknyai István csapata a bajnoki mérkőzésen már két vállra fektetett Komlót búcsúztatta, hazai pályán könnyedén, 34:24-re nyertek Zdolik Bencéék. A váciak viszont kikaptak, és ezzel el is köszöntek a sorozattól. Együttesük ellenfele a Csurgó volt, az összecsapást Vácon rendezték, és a vendégek simán, 30:23 arányban bizonyultak jobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!