Sport

2017.08.18. 15:15

Felnőtt vébére készül Érdi Mária

VESZPRÉM Az augusztus végi felnőtt világbajnokságra készül a nemrégiben U21-es vébé aranyat szerzett Érdi Mária vitorlázó.

B. Virág Rita

- Rosszul indult az U21-es vébé, hiszen az első futamban csak a 31. helyen értem célba. Ez volt a legrosszabb eredményem. Ezután már sokkal jobban koncentráltam és a második, valamint a harmadik futamot, természetesen még ugyanezen a napon, sikerült megnyernem. Ez számomra azt jelenti, fejben sokat fejlődtem, nem ijedtem meg akkor sem, amikor elsőre 31. helyen végeztem - nyilatkozta Érdi Mária, a vébét követően, aki most Hollandiában edzőtáborozik.

Az első tíz a célja a magyar U21-es világbajnoknak Fotó: Archív

A felnőtt világbajnokságot augusztus végén Medemblikben rendezik meg, ahonnan természetesen Mári sem hiányozhat. Már javában készül az eseményre, s célja az első tíz közé jutás lesz. A magyar vitorlázó ötszörös korosztályos világbajnok, egyszeres Európa-bajnok, továbbá van egy világbajnoki és két Eb ezüstje, és egy-egy bronza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!