Sport

2017.06.28. 17:30

Feljutás és érmek - A felnőtt és az utánpótlás-atléták is jól szerepeltek Miskolcon

MISKOLC, VESZPRÉM - Két veszprémi is kivette részét a magyar atlétikaválogatott csapat Európa-bajnoki győzelméből.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, a magyar válogatott megnyerte a második ligát az izraeli atlétikai csapat Európa-bajnokságon. A mieink ezzel feljutottak az első osztályba, a következő tornán már ott szerepelhetnek. Csapatunk 12 tagú mezőnyben lett magabiztos teljesítménnyel első, összesen 372,5 pontot gyűjtve. A második helyen Szlovákia, a harmadikon Litvánia végzett.

Veszprémet két VEDAC-os atléta képviselte a nagyszabású eseményen. Kéri Bianka második helyen végzett 800 méteren, ideje 2:03.22 volt. Az 5000 méteren rajthoz álló Szögi István 14:13.88-es idővel szintén második lett. Mindketten 11 pontot gyűjtöttek a válogatottnak.

Barcza Balázs ezüstérmet szerzett az ifjúsági országos bajnokságon
Fotó: Németh Attila

A magyar csapat győztesei az atlétika csapat Európa-bajnokságon: Koroknai Tibor - 400 m gát, Kácser Zita - 3000 m akadály, 4x100-as férfi váltó (Kádasi Zalán, Szabó Dániel, Szabó László, Máté Tamás), 4x100-as női váltó (Schmelcz Fanny, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Nguyen Anasztázia), Kovács Benjamin - 3000 m, Papp Krisztina - 5000 m, Kerekes Gréta - 100 m gát, Márton Anita súlylökés.

A felnőttek mellett a fiatal sportolók is megmérették magukat a napokban, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club versenyzői négy érmet szereztek az ifjúsági országos bajnokságon. A miskolci eseményen elsősorban a dobók teljesítettek jól, hárman is dobogóra állhattak. Barcza Balázs kalapácsvetésben ezüstérmet szerzett, 65,99 méteres teljesítménye ráadásul egyéni csúcs volt.

A hölgyeknél Gombás Petra harmadik lett, 56,10 méterre hajította a kalapácsot. Bedegi Bence 48,57 méteres eredménnyel diszkoszvetésben a dobogó harmadik fokára állhatott. A futóknál Felber Balázs 2000 méter akadályon 6:22.71-es egyéni rekorddal ezüstérmet szerzett.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!