Sport

2017.06.07. 19:22

Félezer ifjú kézis a strandon

ZÁNKA Közel félezer fiatal részvételével rendezik meg a strandkézilabda-diákolimpia országos döntőjét két korcsoportban. A helyszín a zánkai üdülőtábor.

Horváth Gábor

Nagyszabású sportrendezvénynek ad otthont a zánkai Erzsébet tábor, a strandkézilabda-diákolimpia országos döntője ma kezdődik és négy napig tart.

A Veszprém Megyei Diák-sport Egyesület eseményén 58 csapat közel ötszáz tanulója lép homokra két korcsoportban, a IV., valamint a V- VI. korosztályokban.

Megyénket a IV. korcsoportban (csütörtökön és pénteken rendezik a küzdelmeket) a lányoknál a Padányi iskola, a fiúknál pedig a Noszlopi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola magyarpolányi Kerek Nap Tagintézménye és az Alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda UP képviseli.

A szombaton és vasárnap pályára lépő idősebbeknél a lányok mezőnyben a veszprémi Noszlopy gimnázium, a pápai Petőfi gimnázium és a zirci III. Béla gimnázium csapata lesz ott, a fiúknál a Noszlopy iskola A és B csapata, valamint a III. Béla gimnázium együttese szerepel majd.

Az esemény ünnepélyes megnyitóját ma és szombaton 10 órától tartják, a mérkőzések az első és harmadik nap 10.30-kor, pénteken és vasárnap pedig 9 órakor kezdődnek.

Mindkét korosztályban látványos és izgalmas küzdelem várható. A megmérettetések végén a legjobb csapatok kitüntetése mellett egyéni díjak is gazdára találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!