Sport

2016.03.19. 17:49

Fél lépésre a legjobb nyolc - Öt gólos előnyt harcolt ki a Veszprém a BL-ben

Veszprém – Nem kellett teljes erőbedobással küzdenie az MVM Veszprémnek, de így is öt gólos előnyt harcolt ki a Motor Zaporozsje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót jövő szombaton tartják.

B. Virág Rita

Zaporozsje-MVM Veszprém 24:29 (12:12)

Brovary, 2000 néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Motor Zaporozsje: KOSOVIJ – Kozakevics 2, Kalaras 3, Pukhouski 1, Selmenko 2, Seveljev 1, SOROKA 7 (3). Csere: Komok (kapus), Kurilenko, MALASINKSKAS 4, Burka 4, Zsukov, Zsuk.  Edző: Mykola Sepanets. MVM Veszprém: MIKLER – Marguc 5 (4), SULIC 5, NAGY 4, Schuch, Terzic 1, CHEMA 3. Csere: Palmarsson 2, Ugalde 1, Ilic 4, Iváncsik 3, Gulyás 1, Lékai. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Az MVM Veszprém (pirosban Chema) csak annyit adott ki magából Ukrajnában, amennyi a biztos sikerhez elég volt. Fotó: Archív/Penovác Károly

A spanyol jobbátlövő, Isaias Guardiola nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, Andreas Nilsson is hiányzott, azt nem tudni, miért, így a fiatal Füzi Dánielt nevezte a csapatba Javier Sabate vezetőedző. A nyolcaddöntő első mérkőzésén még idegenben is a Veszprém volt a favorit, a fogadóirodák 1.25-ös pénzt ajánlottak magyar siker esetén.

Rögvest a meccs elején emberhátrányba kerültek az ukránok, Kalaras kapott két percet, Nagy pedig gyorsan megszerezte a vezetést. Palmarsson találatát követően az ukránok első góljára négy és fél percet kellett várni, Soroka volt eredményes.

Az MVM játékát kisebb hibák akasztották meg, Burka bombáival pedig a 9. percre egyenlő lett az állás (3:3).

Kosovij elkapta a fonalat, sorra mutatta be a bravúrokat, például Marguc, majd Ugalde ziccerét is megfogta. Marguc és Sulic góljaira Pukhouski emberhátrányból reagált, de Palmarsson átlövésével megint kettő lett közte (14. perc: 4:6).

Először vezetett hárommal a Veszprém Nagy góljával (19. perc: 6:9), s bár többször is esély mutatkozott a négyre, végül Seveljev gólját jegyezhettük fel, sőt Kalaras találatával újra szoros volt (22. perc: 8:9).

Malasinkskas kiváló passzából Kalaras egyenlített, Gulyás pedig a jobbátlövő, Nagy helyére érkezett. Szélső befutás végén újra a vendég együttes vezetett. Iváncsik ejtésével megint két gól volt a differencia, azonban Malasinkskas nem hagyta leszakítani a Zaporozsjet. A hazaiak irányítója jól mozgatta csapatát, míg a túloldalon a veszprémiek több helyzetét is Kosovij kapus hatástalanította, így döntetlennel vonultak a küzdő felek a pihenőre.

Chema remek ziccerével folytatódott az összecsapás a szünet után, sőt Terzic is feliratkozott a góllövők közé (32. perc: 12:14). Az ukránok szívósan tapadtak nagy nevű ellenfelükre, láthatóan nem adták olcsón a bőrüket, Soroka ziccerével 15:16-ra álltak a csapatok.

Chema harcolt ki emberelőnyt, azonban a Zaporozsje így is eredményes volt. Nagy remek passzaiból szép veszprémi gólokat láthattunk (17:20). Mikler fontos pillanatokban védett, és könnyű veszprémi találatot követően 19:23 állt az eredményjelzőn.

Marguc heteseivel úgy tűnt, sikerül végre megtörni az ukránok lendületét és kitartását (19:25).

Gulyás ügyes góljával indult a hajrá (22:26), majd Iváncsik mutatott be szép ejtést. Mikler amit lehetett megfogott, így Gulyás kiállításával sem tudott közelebb férkőzni a vendéglátó. Marguc hetest rontott, Nagy átlövése viszont utat talált a Zaporozsje kapujába és ez öt gólos bakonyi előnyt jelentett (59. perc: 24:29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!