Sport

2016.09.28. 14:35

Fekete-Vörösmarty- és Simonyi-győzelem

Veszprém - A megyei versenyben a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, míg a városi küzdelemben a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola végzett az élen a huszonhatodik Köztársaság-kupán.

Heffler Péter

Huszonhat iskola közel nyolcszáz diákjának részvételével kedden rendezték az idei Köztársaság-kupát a veszprémi Egyetemi Stadionban.

A Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola által huszonhatodszor kiírt versenyen az indulók négy korcsoportban, összesen nyolc versenyszámban tehettek próbát.

Így 2000, 60, 100 méteres síkfutás, távol-, illetve magasugrás, kislabdahajítás, súlylökés, valamint 4x100 méteres váltófutás szerepelt a keddi programban. Az előző évekhez hasonlóan a szervezők idén is díjazták a megye, illetve a város három legjobb iskoláját, míg a három legeredményesebb diáksportolót is elismerték.

A városi legjobb, a Simonyi iskola csapata a szerdai díjátadón   Fotó: Heffler Péter

A városi díjakat szerdán a Báthory iskolában ünnepélyes keretek között Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere adta át a helyezetteknek. - Veszprémben kiemelt fontossággal bírnak a sportesemények, ezért mindannyiunk számára nagy jelentőséggel bír a Köztársaság-kupa is - mondta Némedi Lajos. - Szívvel-lélekkel küzdő fiatalokat látni ilyenkor a sportpályákon, hála ennek a versenynek, melyet nem véletlenül vettünk be a Veszprém Váro-si Értéktárba. Ebben olyan különlegességek szerepelnek, amelyek már nagyon hosszú idő óta a város életének szerves részét képezik - utalt az alpolgármester ezzel arra, hogy a Köztársaság-kupa már több mint negyed évszázados múltra tekint vissza.

A megyei versenyben első az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, második a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, harmadik pedig a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola lett, míg a megyeszékhely iskoláinak versenyében elsőként a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, másodikként a Báthory iskola, míg harmadik helyen a Kossuth Lajos Általános Iskola végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!