Sport

2016.06.07. 19:15

Fekete lovak egymás ellen - Idén Ajka ad otthont az izgalmasnak ígérkező finálénak

Ajka - Szerdán kiderül, ki kaparintja meg a megyei labdarúgókupát. A finálé érdekesnek ígérkezik, hiszen igazi fekete lovak játsszák az utolsó meccset.

Horváth Gábor

Szerdán kora este a Sümeg VSE és a Fűzfői AK harcol meg a labdarúgó Magyar Kupa Veszprém megyei bajnoka címért. Erre a párosításra kevesen számítottak.

Ha a Sümeg (jobbra Lázár Szilveszter) úgy játszik, mint az utóbbi időben...

A sümegiek a tizenötödik helyen végeztek a megyei első osztályban. A társaság mélyről indult, de a szezon végére igazán ütőképes csapattá vált. Ezzel együtt nem biztos, hogy elkerülik a kiesést.

A Fűzfői AK szintén rendkívül gyatra szezonrajtot produkált, az alakulat aztán megmutatta, hogy inkább a tavalyi ezüstérem áll hozzá közelebb, mint az idei tizenkettedik pozíció.

...lehet esélye a FAK (zöld mezben Balatoni Sándor) ellen

A FAK papíron erősebb, mint vetélytársa, de a kupában ez nem mindig számít, kétesélyes a találkozó.

Horváth Ferenc, a FAK szakvezetője: - Nem sikerült jól a bajnokságunk, ezért azt a célt tűztük ki, hogy minél tovább meneteljünk a kupában. Most pedig már egy jottányit sem engedünk, nyerni szeretnénk, nagyon készülünk. Ha sikerül, elmondhatjuk, hogy eredményes idő-szakot tudhatunk magunk mögött.

Lázár Szilveszter, a sümegiek edzője: - Az elmúlt időszakban élveztük a focit, jól érezték magukat a pályán a fiúk, s bízom benne, a kupadöntőben is így lesz. Valahogyan eljutottunk idáig, ez is nagy dolog. Nyilván mindenki győzni szeretne, de az eredmény most nekünk nem annyira fontos, játsszunk egy jó hangulatú meccset! Nyerjen az, akinek jobb napja van!

A sümegiek útja a Magyar Kupa megyei döntőjéig: Sümegi VSE-Dabrony 2:0, SVSE-Peremarton 2:1, SVSE-Nemesgörzsöny 2:0, SVSE-Taliándörögd 3:1, SVSE-Balatonalmádi 2:0.

A Fűzfői AK idei kupaeredményei: FAK-Csopak 3:2, FAK-Felsőörs 3:0, FAK-Szentantalfa 6:1, FAK-Magyarpolány 6:3.

A Fűzfői AK-Sümeg VSE találkozó szerdán 18 órakor kezdődik Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!