Sport

2017.06.03. 08:01

FC Veszprém - MVFC Berettyóújfalu: Rangadót buktak, elúszott a dobogó

Veszprém - Közönségszórakoztató, vérbeli rangadót játszott egymással az 1. FC Veszprém és az MVFC Berettyóújfalu a megyeszékhelyen a futsal NB I felsőházi rájátszásának utolsó előtti körében. A harmadik hely szempontjából is komoly téttel bíró meccset végül a vendégek nyerték meg 4:2-re, ezzel pedig biztossá vált, hogy a veszprémiek már nem érhetnek oda a dobogóra.

Polgár Tibor

1. FCV-Berettyóújfalu 2:4 (1:2)

Veszprém, 800 néző. Vezette: Farkas, Futó, Tihanyi.

1. FC Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Boromisza G., Boromisza D., Bognár. Csere: Spandler, Sárdi, Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Finta. Edző: Madarász János.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei - Kovács, Rábl, Gál, Szabó. Csere: Tihanyi, László, Takács, Magyar, Nagy, D., Nagy I., Harmati, Trencsényi, Kondás.

Utolsó hazai meccsére készült a péntek kora esti kezdő sípszó előtt 12 ponttal a tabella negyedik helyén álló 1. Futsal Club Veszprém, amely közvetlen riválisát fogadta. A Berettyóújfalu 18 egységgel a harmadik pozíciót foglalta el, így a vendéglátóknak két körrel a vége előtt még volt esélyük felérni a dobogóra. Ennek megfelelően a veszprémiek kellő elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe, azonban a találkozó első találatát a berettyóújfalui Magyar Szabolcs szerezte a 9. percben, 0:1.

A bekapott gól nem szegte kedvét a hazaiaknak, továbbra is hajtottak becsülettel, aminek meg is lett a jutalma: Bognár Péter a 13. percben egyenlített, 1:1. Ám két minutummal később újra a vendégekhez került az előny, Gál István volt eredményes, 1:2. A fordulás után a 22. percben Bognár ismét kiegyenlítette az állást, 2:2. Ekkor megint felcsillant a bronzérem lehetősége, de a veszprémiek álmait Gál újabb találata villámgyorsan szertefoszlatta a 23. percben, 2:3. Mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák, ezt kihasználva Trencsényi János végleg eldöntötte a mérkőzést a 39. percben, 2:4.

A jó iramú, izgalmas, közönségszórakoztató meccsen a helyezeteit jobban kihasználó Berettyóújfalu megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!