Sport

2017.06.04. 19:27

FC Ajka siker a végére

Ajka, Zalaegerszeg- Győzelemmel búcsúzott a 2016/2017-es szezontól az FC Ajka labdarúgócsapata az NB III-ban.

Horváth Gábor

Andráshida-FC Ajka 1:2 (0:2)

Zalaegerszeg, 100 néző. V.: Gaál. Andráshida: Horváth M. - Baráth, Balla, Kalamár (Cseke, 63.), Varga - Simonfalvi (Ferencz, 41., helyette Szabó, 46.), Marsai, Horváth D., Horváth T. - Vittman, Tóth. Edző: Dobos Sándor. FC Ajka: Balogh - Pál, Pákai, Kozma, Fodor - Tölgyesi, Kovács Gergő, Hanzl - Balázs, Szabó (Pavlitzky, 71.), Lőrinczy (Skriba, 65.). Edző: Rozmán László.

Sokkal jobban kezdte a meccset a vendégcsapat, amely Hanzl és Pál révén is veszélyeztetett az első percekben.

A 20. percben pedig megszületett az első gól, Balázs beadását Szabó szép mozdulattal vágta a kapuba, 0:1.

Nem sokkal később ismételt az FC Ajka.

A 28. percben Lőrinczy passzolt Balázshoz, aki egy cselt követően a bal alsóba lőtt, 0:2.

A hazaiak rákapcsoltak, de nem tudták bevenni Balogh kapuját.

A második félidő elején tovább rohamozott az Andráshida, amelynek próbálkozásait nem kísérte szerencse, de ez a sorozat a 73. percben megtört. A volt ajkai Vittman révén szépíteni tudott házigazda, 1:2.

Nem sokkal később Hanzl állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, de az ajkai középpályás elpuskázta helyzetét. A folytatásban pedig a hazaiak előtt adódott egyenlítési lehetőség, Horváth Dániel fejesei nem sokkal kerülték el a vendégkaput.

Az első félidőben szinte osztálykülönbség volt a két csapat között, végig az FC Ajka akarata érvényesült. Szünet után az Andráshida játszott nagyobb lendülettel, elsősorban pontrúgások utáni fejesekkel veszélyeztetett, egy kivételével eredménytelenül. A dobogós helyezés már korábban elúszott, de az FC Ajka két szép sikerrel zárta az idényt és a negyedik helyen végzett a harmadosztály nyugati csoportjában.

Rozmán László: - Az első félidő elfogadható játéka után a másodikban leült a csapat, így saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Gratulálok az együttesnek a győzelemhez, mindenkinek jó pihenést kívánok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!