Sport

2016.05.15. 05:10

FC Ajka: Megint nem sikerült... - Elképesztő ajkai hibák (frissítve)

Ajka, Dunaújváros – A fiatal Dunaújvárossal sem bírt az FC Ajka, amely képtelen megszakítani nyeretlen szériáját, és már minimális az esélye a bennmaradásra a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Dunaújváros-FC Ajka 2:2 (0:1)

Dunaújváros, 150 néző. V.: Oláh. Dunaújváros: Dániel – Tamaskó, Lorentz, Koval, Huszárik – Kercsó (Rosta, 72.), Vajda D., Keresztúri (Abért, 45.), Kozma (Szellák, 45.), Keglovich - Tóth T. Edző: Dobos Barna. FC Ajka: Gőcze – Pál, Jagodics, Pákai, Zámbó – Petneházi, Horváth (Szöllősi, 87.), Czár – Stieber, Lattenstein (Sóron, 74.), Kollega (Sowunmi, 62.). Edző: Lengyel Ferenc.

Gólszerző: Lorentz 50., Koval 52., ill. Czár 13., 76.

Ajkai támadásokkal indult a mérkőzés. Kollega lövése a kapu mellé, Lattensteinné pedig a léc fölé szállt, Zámbó próbálkozás a védőkről vágódott szögletre.

A 13. percben góllá érett a fölény. Kollega remek cselekkel húzott el a bal oldalon, visszagurított labdáját a remek ütembe érkező Czár 14 méterről lőtte a kapu jobb oldalába, 0:1.

A vezetés tudatában kissé kocogósra vette a játékot az FC Ajka. A 21. percben Petneházi szöglete után Pákai fejese a védőkről jutott léc fölé. Ezt követően Stieber próbálkozott 20-ról, az ő lövése is fölé ment. A 27. percben Pákai tíz méterről fejelt, Dániel remek vetődéssel védett.

Hazai szabadrúgások után kétszer is nehezen tisztáztak az ajkai védők. A 36. percben Lattenstein-Pál összjáték után utóbbi próbálkozása a védőkről jutott szögletre. A 39. percben a legaktívabb ajkai, Czár 18 méterről megcélozta a jobb alsót, Dániel szép vetődéssel hárított. A 41. percben vendég labdavesztés követően Pákai remek ütemben tisztázott.

Szünet után az ajkaiak az öltözőben ragadtak, a hazai csapat fordított.

Az 50. percben jobb oldali szabadrúgást követően egymásra váró védők között Lorentz fejelt a kapu jobb oldalába, 1:1.

Az 52. percben bal oldali szöglet után Gőcze és Jagodics egymást zavarta, Koval köszönte a lehetőséget, a hálóba fejelt, 2:1.

A 63. percben Petneházi tüzelt 18 méterről, Dániel öklözte a mezőnybe a nagy erejű lövést. A 70. percben Czár előtt adódott lehetőség, labdája már túljutott a kapuson is, de a gólvonalról mentettek a védők.

A 76. percben sikerült az egyenlítés. Czár cselezett befelé a jobb oldalon, majd a 16 sarkáról nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt, 2:2.

A 83. percben ismét Czár veszélyeztetett, lövése egy védőn lelassulva Dániel kezében landolt. A 85. percben Gőcze védett egy baloldali lövés után, majd Keglovich került helyzetbe, de mellé lőtt.

A másik oldalon Stieber próbálkozását, majd Sowunmi nyolcméteres fejesét védte bravúrral Dániel.

Hiába folyt a játék 80 percig a nagyon fiatal, mindössze 20 éves átlagéletkorú Dunaújváros térfelén, az ajkai védők elképesztő hibái miatt nem szakadt meg a két éve tartó idegenbeli nyeretlenségi széria. Az ajkai támadásokban volt egy olyan játékos, Czár személyében, akinek ha még egy kis szerencséje van, két remek gólja mellé egy harmadikat is szerezhetett volna. A meccs összképe alapján a vendégek álltak közelebb a sikerhez.

Dobos Barna: - Egy jobb csapat ellen szereztünk pontot, ennek örülök. A második félidő alapján az eredmény lehetett volna számunkra kedvezőbb is.

Lengyel Ferenc: - Ma jól játszottunk. Bebizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helyünk mutat. Sajnos a pontrúgások hárítását nem tudtuk megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!