Sport

2017.03.12. 16:43

A Honvédot is legyőzte az FC Ajka

Ajka – Begyűjtötte a három pontot a veszélytelen Honvéd ellen az FC Ajka a labdarúgó NB III nyugati csoportjában vasárnap.

Horváth Gábor

FC Ajka-Honvéd II

2:1 (2:1)

Ajka, 200 néző. V.: Lapath. FC Ajka: Dénes – Köles, Pákai, Kovács Gergő, Kozma – Hanzl, Tölgyesi – Pál (Balázs, 73.), Szabó, Major (Pavlitzky, 76.) – Skriba (Pataki, 90.). Edző: Bücs Zsolt.

Honvéd II: Somogyi – Bíró T., Palmes, Nemes (Máté, 35.), Görgényi, Király, Csábi, Rózsahegyi, Tömösvári, Tóth, Bíró Á. Edző: Gálhidi György.

Az ötödik percben Pál rossz beadásával halt el egy kecsegtető ajkai támadás.

A 7. percben Hanzl-Skriba összjáték után utóbbi 18 méterről leadott lövését Somogyi bravúrral tornászta szögletre a bal felsőből. A szögletet Hanzl remekül lőtte a kapu elé, Pákai öt méterről a jobb alsóba fejelt, 1:0.

Nem tartott sokáig az ajkai vezetés. Kozma nem tudta elfejelni a kapu elé lőtt labdát, a szemfüles Rózsahegyi közelről lőtt a hálóba, 12. perc: 1:1.

A gólt követően jobbára a két 16-os között folyt a játék.

A rutinos Pákai Gergő már a hetedik percben vezetést szerzett az Ajkának Fotó: Penovác Károly

A 28. percben Major remek baloldali megmozdulása után a visszagurított labdánál Skribát szerelték szabálytalanul a 11-es ponton. A játékvezető büntetőt ítélt, a 11-est Szabó értékesítette, 2:1.

A 38. percben Rózsahegyi, majd egy perc múlva Tömösvári próbálkozott, mindkét lövés a léc fölött hagyta el a játékteret. A félidő végén Hanzl 16 méteres szabadrúgása vágódott le a sorfalról.

Szünet után Pál próbálkozott, 18 méterről azonban eltévesztette a célterületet. Az 55. percben Skriba 16 méteres lövését blokkolták. Nem sokkal később Skriba egy szép csel után 15 méterről a jobb alsót célozta, Somogyi óriási bravúrral hárított. Az esetnél megsérült a vendégek kapusa, akinek ápolásra volt szüksége.

Az 58. percben Kozma kapu elé lőtt szabadrúgása adott munkát a Honvéd hálóőrének. Ritka esemény történt a 64. percben, Király 17 méteres lövését kellett hárítani Dénesnek, ez volt a fővárosiak egyetlen kapura lövése a második félidőben.

A 65. percben Major-Skriba összjáték után utóbbi 10 méterről, teljesen tiszta helyzetben lőtt Somogyiba. Tíz percnyi üresjárat után Szabó fejjel csúsztatott Major elé, de a hazai támadó nem tudott élni a lehetőséggel.

A mérkőzés hátralévő része a sárga lapokról szólt, szinte percenként osztotta őket a játékvezető.

Az FC Ajka játszott fölényben, a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. Ha a második félidőben a hazaiak jobban koncentrálnak, nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Bücs Zsolt: - Sajnos rossz talajú pályán játszottunk. Egy küzdelmes meccsen teljesen megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!