Sport

2016.04.24. 17:05

FC Ajka: ennyi volt?

Ajka – Elbukta a kiesési rangadót a labdarúgó NB II-ben az FC Ajka, innentől már csak a csoda segíthet a csapaton.

Horváth Gábor

FC Ajka-SZTK 1:2 (0:0)

Ajka, 200 néző. V.: Molnár. FC Ajka: Jánosa – Jagodics, Pákai, Zámbó, Fodor – Horváth, Nagy, Sóron, Kollega – Major, Sowunmi. Edző: Artner Tamás. Szigetszentmiklósi TK: Sánta – Puskás, Hevesi-Tóth, Bora, Sváb – Lévai, Horváth, Barna, Gulyás – Vólent, Kokenszky. Edző: Tamási Zoltán.

Csere: Kollega helyett Czár a 32., Sóron h. Petneházi a 42., Nagy h. Szöllősi a 69., ill. Kokenszky h. Szepessy az 55., Vólent h. Balázs a 72., Lévai h. Gulácsi a 89. percben.

A bennmaradásért harcoló FC Ajka legnagyobb alsóházi riválisát fogadta. A hazaiak a sereghajtó, a vendégek az utolsó előtti pozícióból várták az összecsapást, a két csapat között három pont volt a különbség.

Tehát mindkét fél számára rendkívül fontos volt a találkozó, amely előtt – kissé váratlanul – Melczer Vilmos és Csehi Tamás is távozott az ajkai keretből. A két játékos közös megegyezéssel történő szerződésbontását pénteken jelentette be a klub.

Az ötödik percben Sowunmi beadása után kellett tisztázni, majd Nagy ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást, de csúnyán ellőtte a játékszert. A 15. percben Major cselezett szépen a bal oldalon, három védőt is becsapott, végül a vendégeknek sikerült szögletre tisztázniuk. A másik oldalon Horváth P. kapáslövése ment fölé.

Óvatos kezdés után egyre inkább belelendültek a játékba a csapatok, ezzel együtt nem alakult ki szép foci.

A 26. percben két veszélyes beadás is érkezett az SZTK kapuja elé, a másodiknál Pákai volt közel a gólszerzéshez. A középső védő nem sokkal később saját 16-osán belül szerelt becsúszva szépen.

Az FC Ajka támadóbb szellemben játszott ellenfelénél, de a fegyelmezett szigetszentmiklósiaknak nem okozott gondok a hazai akciók hatástalanítása.

A 40. percben Sowunmi és Czár játszott össze a jobb oldalon, utóbbi egy szép cselt követően 14 méterről tüzelt, Sánta kapus nagyot védett. Nem sokkal később Major lőtt fölé húsz méterről.

Szünet után, a 49. percben baloldali szabadrúgás után Sowunmi fejelt az ötös elöl, a labda veszélyesen szállt, ám végül nem talált utat a kapuba.

Az 58. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Jánosa védett vetődve, ám a kipattanót Horváth Péter bal oldalról a kapuba tekerte, a labda a hosszú kapufát érintve csapódott a hálóba, 0:1.

Horváth beadása után Major közelről fejelt mellé.

Az FC Ajka támadott, igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét, de nem játszott elég gyorsan és főleg nem hiba nélkül.

Petneházi eladott labdájával kontrázott az SZTK, a jobboldali beadása középen üresen találta Horváth Pétert, aki nem hibázott, 67. perc: 0:2.

Nagy bajba került a hazai csapat, amely szépíthetett volna, ám Petneházi középre adása után Sánta tisztázni tudott. A folytatásban Sváb robogott végig a bal oldalon, majd tüzelt nem sokkal a bal kapufa mellé.

A 82. percben összejött az ajkai gól. Zámbó ugratta ki Majort, aki tolt egyet a labdán, majd ellőtte azt a kapus mellett, 1:2.

A hajrában mindent egy lapra feltéve próbált egyenlíteni a hazai csapat, de veszélyes helyzetet már nem tudott teremteni. Összességében az egyébként semmivel sem erősebb SZTK koncentráltabb és fegyelmezettebb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!