Sport

2016.06.06. 16:54

FC Ajka: Artner Tamás a hibás?

Ajka - Az ajkai klub által kiadott közlemény szerint elsősorban a volt szakmai igazgató sara a kiesés.

Horváth Gábor

Az FC Ajka csont nélkül, sereghajtóként búcsúzott a labdarúgó NB II-től. Az együttes ősszel sem szerepelt túl rózsásan, de a tavaszi idény mindent alulmúlt. A téli szünetben (elvileg) megerősített társaság egyetlen meccset sem tudott nyerni. A korábbi sikertréner, Artner Tamás január elsején állt munkába stábjával. Székely Tibor lett a vezetőedző, Artner a szakmai igazgató, majd előbbi távozása után Artner ült a kispadra. Az idény végén pedig Lengyel Ferenc irányította a társaságot.

Kaibás Dezső ügyvezető, aki nemrég jelentette be távozását, közleménybe jelezte: "Az eredménytelenség fő oka az őszi gyenge szereplésen túl az, hogy Artner Tamás szakmai igazgató ígérete ellenére az általa kiválasztott játékosokkal sem tudta az együttest az NB-II-ben tartani. Véleményünk szerint ezzel a felelőtlen hozzáállással 9 év sikeres munkáját tette tönkre, ami több tíz millió forintos anyagi kárt is okozott a labdarúgó klubnak." A vezető azt is hangsúlyozta, hogy az egyesületnek sem anyagi, sem infrastrukturális gondjai nem voltak.

Címkék#fc ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!