Sport

2017.02.17. 16:20

Fantasztikus veszprémi siker

Veszprém - Kálmán Péter, a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) versenyzője nyerte a nemrégiben megrendezett 24 órás úszóversenyt Kecskeméten.

B. Virág Rita

Harmadik alkalommal rendezték meg az Univer-24 - Az úszás ünnepe elnevezésű egynapos úszóversenyt, amelyre összesen 2500 sportoló regisztrált.

A megnyitón részt vett a Magyar Úszó Szövetség újonnan megválasztott elnöke, Bienerth Gusztáv is, aki ebből az alkalomból nyújtotta át Hosszú Katinkának, a háromszors olimpiai bajnok úszónak a FINA hivatalos diplomáját a riói ötkarikás játékokon 400 méter vegyesen úszott világrekordjáról.

A veszprémi Kálmán Péter (középen) remek rekordot ért el
Fotó: Bús Csaba

A hosszú távú erőpróbát választók ténylegesen 24 órát töltöttek a medencében, míg az amatőr úszók, iskolák és civil csoportok képviselői 100 métert tempózva segítették, támogatták az elszánt hosszútávúszókat.

A Veszprémi Úszó Klub versenyzője, Kálmán Péter végül fantasztikus teljesítménnyel - 81,2 kilométert tempózva - megnyerte a viadalt. Ráadásul megdöntötte a tavalyi 78,3 kilométeres rekordot, kiérdemelve ezzel a névadó cég által felajánlott hatalmas ajándékcsomagot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!