Sport

2017.06.28. 16:05

Ezüstös bányászváros - A várpalotai csapat a második a tatabányai Bányászvárosok Találkozóján

TATABÁNYA, VÁRPALOTA - Az előkelő második helyen zárt a tatabányai Bányászvárosok Találkozója keretében megrendezett vetélkedésen Várpalota négyfős csapata.

Szabó Péter Dániel

A Jó szerencsét!-emlékév keretében megrendezett, szellemi és fizikai erőpróbákat egyaránt rejtő versenyen a várpalotaiak mellett a házigazda Tatabánya, valamint Oroszlány, Dorog, Pécs és Lengyelországból Bedzin városának csapata mérte össze ügyességét, gyorsaságát, erejét és tudását Komárom-Esztergom megye székhelyén.

Második helyen zárta a versenyt a Daruság Bálint, Polgár Viktor, Bálint Krisztián és Daruság Dávid alkotta várpalotai csapat

- A rendezvény nagyon jó hangulatban zajlott. Kezdésként csoportos dominóépítő verseny volt, amit az ünnepélyes bevonulás követett. Szombaton aztán megkezdődtek a megmérettetések.

Elsőként ügyességi feladatok vártak minket, ezt követte egy kvízverseny, ahol a csapatok több témakörben mérték össze tudásukat. A délután folyamán aztán következett a verseny fő attrakciója, a Miner's run, ami egy Spartan race-hez hasonló extrém futóverseny - számolt be lapunknak a feladatokról a várpalotai csapat képviseletében Daruság Dávid.

Utóbbi versenyszámban Várpalota csapata nagy fölénnyel tudott győzni, köszönhetően csapatmunkájuknak. Az együttes egyébként helyi sportolókból állt, név szerint Daruság Bálint, Polgár Viktor, Bálint Krisztián és Daruság Dávid alkotta a négyest. A találkozót összesítésben a második helyen zárták, ami azért is nagy eredmény, mivel a többi csapat létszáma nyolc fő volt, míg ők négyen vették fel a versenyt az ellenfelekkel.

- Nagy élmény volt számunkra a részvétel, s büszkék vagyunk arra, hogy a második helyen végeztünk. Már nagyon várjuk a jövő évi viadalt! - tette hozzá Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!