Sport

2017.06.20. 19:05

Ezüstérmet szereztek az ajkai kis Cápák

AJKA Hatalmas csatában, 9:2 arányban legyőzték az ajkai Cápák a Kaposvár együttesét. A csaknem fél- napos sorozat utolsó mérkőzésén aratták a sikert.

Tisler Anna

A Dunántúli Vízilabda Liga versenye utolsó fordulójának a tétje nem kevesebb volt, mint az, hogy ezüst- vagy bronzérmesként zárják-e a hazaiak az évadot. Végül minden úgy alakult, ahogy remélték. Ezüstérem került a nyakukba.

A Cápák Vízilabda Klub gyermek A korcsoportjának játékosai tavaly negyedikek voltak. A június 18-án a városi uszodában tartott versenyen a hat éve alakult klub az eddigi legjobb eredményét érte el. Pfaff Péter edző, klubvezető kérdésünkre elmondta, büszke a cápáira. A csapat összeszokott, erős.

Az ajkai Cápák az eredményhirdetés után, a csapat második helyezést szerzett. Ezzel a hat éve alakult klub az eddigi legjobb eredményét érte el Fotó: Györkös József

Mindennap edzenek a tanévben, a szünidőben hetente háromszor. A feltételek jók, a gyerekek motiváltak. Szeretnék, ha az eredmények még jobban vonzóvá tennék a sportágat. A jelentkezőtől biztos úszni tudást várnak el, valamint kitartást. Sokat kell edzeni ahhoz, mire a versenyző a dobogóra állhat. Szükség van az utánpótlásra, ugyanis a 2002-es korosztály jövőre valószínűleg a Budapest-bajnokságban vagy az országos bajnokságban indul.

A cápák duplán is örülhettek vasárnap. A gólkirályi címet Fejes Milán érdemelte ki. Ő a szezonban nyolcvanszor talált az ellenfél kapujába, nagyban hozzájárulva azzal a második helyezéshez.

A sorrend: Sopron, Ajka, Székesfehérvár, Balatonfűzfő, Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!