Sport

2016.05.04. 07:42

Ezüstérmes dabronciak

Dabronc – A rangos utánpótlás röplabda tornán, a Simon Lajos Emlékversenyen az ország legjobb korosztályos alakulatai is részt vettek.

B. Virág Rita

Hat csapat nevezett a gyermek korcsoportos megméretésre, az országos döntőbe jutott Dabroncon és Sümegen kívül a Kecskemét, a Székesfehérvár, a Kaposvár és a Kunhegyes alakulatai küzdöttek a minél jobb helyezésekért.

Két hármas csoportban kezdődtek a meg a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett az elődöntőbe jutott. Az egyik ágról a Kaposi Tamás vezette Sümeg és a Badacsonyi Győző irányította Dabronc, a másikról pedig a Székesfehérvár és a Kecskemét jutott be a legjobb négy közé.

A második helyen végzett dabronci csapat, edzőjével, Badacsonyi Győzővel
Fotó: Badacsonyi Győző

Itt a Dabronc nagy csatában, 0:2-ről fordítva, 3:2-re verte a fehérváriakat, míg a másik meccsen 3:1-re kikapott a Sümeg a kecskemétiektől.

A döntőben így a Kecskemét és a házigazdák találkoztak, ahol kiélezett csatában végül a Dabronc maradt alul 3:1-re. A harmadik helyet a fehérváriak szerezték meg, a sümegieket 3:2-re győzték le. Az ötödik a Kunhegyes lett, a hatodik a Kaposvár.

Különdíjban részesült a Dabronc csapatából Laczi Dominik, a Sümegből Sümegi Norbert, illetve a torna legjobb feladójának járó elismerést a házigazdák játékosa, Óhidi Richárd vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!