Sport

2015.09.01. 08:39

Ezernégyszáz tájfutó indult a Nógrádi kupán

Veszprém, Salgótarján - Magyarország legnépesebb tájékozódási futóversenyét augusztus 16-20.-a közt rendezték meg a Mátrához tartozó Medves-hegységben. A Nógrádi Hungária Kupán 24 ország 1400 sportolója méretette meg magát.

Bényi Kálmán

A rangsoroló versenyen indulóknak, a szervezők gondos helyszínválasztásának köszönhetően mind az öt napon merőben más jellegű terepen kellett teljesíteni a napi penzumot. A futóknak a változatos pályák leküzdésén túl sajnos az meteorológia viszontagságaival is harcolniuk kellett. Jól jellemzi a rendkívüli időjárás okozta problémákat, hogy a két utolsó napi futam idejére tervezett befutó helyszíne a heves esőzések miatt megközelíthetetlenné vált és át kellett helyezni. A népes tájfutó mezőnyökben veszprémi indulókból sem volt hiány.

A legjobb eredményt Németh Zsoltné (Veszprémi Honvéd SE) érte el, aki háromszor is futamot tudott nyerni és ezzel az összetettben megszerezte a W45A kategória első helyét. A Veszprém megyei klubok további két összetett harmadik hellyel gazdagodtak: Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules SE) W65A kategóriában míg Vereszki Tibor (Tapolcai Honvéd SE) M35A kategóriában álhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Németh Zsoltné (középen) remekelt a nívós megmérettetésen
Fotó: Bálint Mónika

A majdnem egyhetes sportrendezvényen kísérő programokból sem volt hiány. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták többek között a mobil tájfutást, a 3x3-as váltó futást, és a mikro sprint versenyt is. A színvonalas rendezvényen a gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, nekik külön versenyt bonyolítottak le. Említést érdemel még az idén 40 éves múltra visszatekintő Hungária Kupa múltidéző retro verseny. A Retro-O 40 elnevezésű nosztalgia versenyt 40 éves térképpel, hagyományos papírkartonokkal és az akkoriban használt szúróbélyegzős pontigazolással kellett teljesíteni a sportolóknak.

Minden egybevetve a versenyzők egyöntetű véleménye az volt, hogy az utóbbi évek legjobb Hungária Kupáján vettek részt.

 

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!