Sport

2016.10.21. 18:55

Győzelemmel ünnepelt a 65 éves kosárlabdacsapat

Erősen kezdte a Veszprém az ünnepi mérkőzést, Kámán Tamás sérülése azonban megnehezítette a dolgukat.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Bonyhád 86:78 (22:17, 19:14, 29:23, 16:24)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Tóth, Esztergályos, Pécsi

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Simon 16, Kálló 7, Kámán 16/3, Körtélyesi 20/3, Hegedűs 12. Csere: Oltárczy, Jilling 10, Helmeczi 12/3, Májer 4, Szeifert 5/3. Edző: Mérész Csaba.

Metal-Work Bonyhád: Ugrinic 12, Braun 5/3, Tömösváry 14/3, Baki 15, Gébert Zs. Csere: Fetzer 2, Herbel 2, Kovács 14/6, Gébert A. 14/12. Edző: Rutkai Péter.

 

A hazaiak rendkívül erősen kezdték a mérkőzést, míg a bonyhádiak csak szédelegtek a pályán. Hat perc elteltével időt is kértek a vendégek 13:4-es állásnál. Körtélyesi Gergely nehezítette meg leginkább a korábbi bajnok dolgát, ám nemcsak a pontokat, a személyi hibákat is serényen gyűjtötte a játékos. A negyedet Helmeczi triplája zárta, amivel 22:17-re el tudtak valamelyest lépni a felébredő vendégektől. A második tíz perc közepén már négy faultnál járt Körtélyesi, a vendégek pedig nehezen birkóztak a büntetőkkel, és bár megébredtek a bonyhádiak, még mindig a hazaiak tartották kézben a meccset, és szünet-re tízpontos különbséggel mehettek, 41:31 volt az állás.

A félidőben Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a 65 éves kosárlabdacsapatot, megköszönve nekik, hogy elindították a sportágat a városban, és most is itt szurkolhatnak. A csapatot a Hoya U9-es ifjoncai egy-egy szál virággal, a vezetőség pedig emlékéremmel köszöntötte.

 

A mérkőzés folytatásában Kámán Tamás húzódás miatt már nem tudott részt venni, ami gondot is okozott a hazaiaknak a pa-lánk alatt. A bonyhádiak a vérszagra mentek, és bár a harmadik felvonás még a Veszprémnek kedvezett (70:54), a végjátékra teljesen elfogyott az előnyük. A nehéz perceken a közönség is átsegítette a Hoyát, a csapat végül 86:78-ra nyerte a rangadót.

Dicséret jár a hazai játékosoknak

Mérész Csaba: Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt kell, végre nem a mérkőzés közepére ébredtünk. Kámán Tamás kiválásával kevesebbek lettünk a palánk alatt, úgy gondolom, ez is közrejátszik, hogy ilyen szoros lett a vége. A gratulációt azonban így is megérdemli a csapat, nem hagyták, hogy a vendégek győzzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!