Sport

2015.10.03. 15:43

Ez meg milyen gól volt? - Az FC Ajkát már a hetedik percben súlyos sérülés hátráltatta

Ajka, Szigetszentmiklós - Az FC Ajkát már a hetedik percben súlyos sérülés hátráltatta, a második gólt pedig érdekes körülmények között kapta az idegenben szereplő csapat a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

SZTK-FC Ajka 2:0 (0:0)

Szigetszentmiklós, 150 néző. V.: Lovas.

Szigetszentmiklósi TK: Sánta – Puskás, Vágó, Póti, Gulyás – Barna, Domokos, Szepessy – Balázs, Hevesi-Tóth, Kollega. Edző: Horváth Ferenc.

FC Ajka: Gőcze – Kovács, Pákai, Császár, Pesti – Horváth, Gunther, Besztercei - Lattenstein, Major – Vittman. Edző: Jákli Péter.

Csere: Szepessy helyett Vólent a 62., Kollega h. Polyák a 71., Balázs h. Lévai a 86., ill. Vittman h. Olasz a 10., Gunther h. Sándor az 59., Besztercei h. Pál a 74. percben.

Sárga lap: Vágó a 83., ill. Pesti a 35., Major a 75. percben.

Az FC Ajka (zöld-fehérben elöl Major Norbert) továbbra sem remekel idegenben Fotó: Pekarek János

Az ajkai Lattenstein, a hazaiak részéről pedig Hevesi-Tóth próbálkozott lövéssel a meccs elején, mindkettő cél tévesztett. A hetedik percben Vittmannak egy labdaátvételnél kifordult a térde, le kellett cserélni. A 19. percben Gőczének kellett kivetődve mentenie Balázs elől, majd a 21. percben Gunther 28 méteres szabadrúgását blokkolták a védők. Ezt követően enyhe fölénybe került a hazai csapat. A 23. percben Szepessy estében lőtt fölé, a másik oldalon Lattenstein próbálkozott, de 20 méterről célt tévesztett.

A 25. percben Balázs 12 méteres lövését Gőcze hárította. Ezt követően, a félidő hajrájában Hevesi-Tóth, majd Major próbálkozott, eredménytelenül.

Szünet után gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat. Hevesi-Tóth előtt adódott lehetőség, Gőcze lábbal hárított. A szögletet követően a kapu elé lőtt labdát Gőcze nem tudta elütni, végül a nagy kavarodásban Balázs helyezett a hálóba, 48. perc: 1:0.

Középkezdés után Major baloldali beadását a gólvonal elől vágták ki a hazai védők. Támadott az FC Ajka, az 54. percben Lattenstein-Olasz összjáték után utóbbi 16 méterről centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. Két perccel később Pesti baloldali beadása után Besztercei fejese tévesztett célt.

Negyedóra enyhe ajkai fölényt követően a csereként beállt Polyák lövését a jobb alsó elöl hárította Gőcze. Ezt követő gyors vendégtámadásnál a jobbról érkező beadást Pesti 16 méterről centikkel lőtte a bal felső sarok fölé.

A 85. percben - miközben az egyik hazai játékost ápolták a kispad előtt, a pályán - a tétovázó ajkai védők között a bal oldalon vezetett támadást a hazai csapat, Hevesi-Tóth átadását Vólent juttatta a kapuba, 2:0.

Mindent egy lapra feltéve támadott az FC Ajka. A 87. percben baloldali beadás után Császár került helyzetbe, Sánta azonban bravúrral hárított. Egy perccel később Kovács Gergő 11 méterről próbálkozott, Sántának üggyel-bajjal sikerült védenie, majd már a hosszabbításban Pál távoli lövését a bal felső sarokból tornászta ki a hazaiak hálóőre.

A szigetszentmiklósi műfüves pálya gyors áldozatot követelt az FC Ajkától, hiszen Vittmant már a meccs elején le kellett cserélni. A második félidőben gyorsan bekapott gól után többet volt az ajkaiaknál a labda, eredménytelenül, végül a hajrában - a vendégek szerint szabálytalan körülmények között - a hazaiak növelni tudták előnyüket. Az ajkaiak mindent megpróbáltak a szépítés érdekében, de Sánta, hol szerencsével, hol bravúrral, megőrizte kapuját a góltól.

Horváth Ferenc: - Meccsről-meccsre hullámzóan teljesítünk, ezúttal a jó arcát mutatta a csapat. Az utolsó 15 percet leszámítva jól játszottunk, megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Jákli Péter: -  Nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat az idegenbeli meccseken. A vereség ellenére úgy érzem, a játékunkban ennél több volt, bár végül is azt kell mondanom, a hazaiak megérdemelten nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!