Sport

2017.05.15. 18:55

Ez igen: 0:5-ről állt fel a Veszprém!

Nem mindennapi futsalélményben volt részük hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokba kilátogatóknak. Úgy tűnt, a bajnokesélyes lenullázza a hazaiakat, a hajrá azonban egészen elképesztően alakult.

Horváth Gábor

1. FCV-Rába ETO 5:8 (0:4)

Veszprém, 800 néző. V.: Zimonyi, Deme, Janitz. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Tar, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler, Erdősi, Petróczi, Sándor, Gulyás, Püspök, Finta. Edző: Madarász János. Rába ETO: Tóth - Davide, Constantino, Juanra, Seidler. Csere: Matkovics, Papp, Gémesi, Harnisch, Vas, Sáhó, Drahovsky, Bognár, Tama. Edző: Lopez Angulo.

Tekintélyes rendőri jelenlét mellett kezdődött meg a találkozó, a kiemelt figyelem annak szólt, hogy a veszprémi szurkolókat a rájátszás elején brutális és alattomos támadás érte Győrben. Revánsot venni persze nem volt kin, az ETO-t nem kísérte drukker a királynék városába. A címvédő és idén is legfőbb bajnokaspiráns győriek nem vették félvállról a találkozott, ez már rögtön az elején látszott. Az első 20 másodpercben Schmidmajernek kétszer is dolga akadt. A másik oldalon Tóth is nagyot védett, a kipattanóból pedig eredményes akciót vezetett a vendégcsapat, Seidler volt a végrehajtó, 1. perc: 0:1. A 2. percben ismét betalált az ETO, Davide jobbról lőtte ki pontosan a hosszú alsót, 0:2.

A Veszprém (kékben Finta Péter) a végsőkig küzdött
Fotó: Balogh Ákos

A folytatásban tovább ütötte volna a vasat a Győr, de Juanra próbálkozása a kapufán csattant. Kiegyenlítettebb lett a meccs, viszont továbbra is a zöld-fehérek játszottak veszélyesebben. Schmidmajer ziccert fogott, majd a másik oldalon Tóth védte Tatai próbálkozását.

A 13. percben újra villant a címvédő, Harnisch helyezett a hosszúba Tóth tűpontos kidobását követően, 0:3.

Mindkét csapat próbálgatta az 5 a 4 elleni játékot, de gól ebből nem született. A hazaiaknál Tar előtt adódott a legnagyobb lehetőség, a védők tisztázni tudtak.

A 40. percben egy szögletnél nem figyeltek a veszprémiek, és Drahovsky közelről a hálóba passzolt, 0:4.

Szünet után egy percre sem volt szükségük a vendégeknek előnyük növelésére, Constanino lőtt kapufás gólt, 21. perc: 0:5.

A 22. percben büntetőhöz jutott az 1. FCV, Tart vágták fel, a hatos vonalról Finta nem hibázott, 1:5.

A 24. percben Drahovsky fejezett be egy villámgyors akciót, 1:6. Körülbelül itt jött el az ideje annak, hogy a veszprémiek széttárják a kezüket: ennyi volt benne, nincs miért tovább küzdeni.

Szerencsére nem tették.

A 28. percben Tar szerzett erőszakosan labdát, amelyet Püspök továbbított a vendégkapuba, 2:6.

Továbbra is a Győr irányított, de a korábbiaknál pontatlanabbul, lezserebben játszott a címvédő. Az 1. FCV felszívta magát, a hazaiak fogukat összeszorítva, önfeláldozóan védekeztek.

A 35. percben ugyan tehetetlenek voltak, Harnisch szerzett újabb győri gólt (2:7), ám Püspök rögtön válaszolt szépségdíjas kapás-bombát küldve Tóth hálójába, 36. perc: 3:7.

A bakonyiak beszorították vetélytársukat, a győriek többször is az utolsó pillanatban mentettek.

A 37. percben azonban újra eredményes volt az eksztázizsban játszó Veszprém, egy támadás végén Constantino a gólvonalról már csak beljebb tudta segíteni a labdát, öngól, 4:7.

A 39. percben Tatai vágta szép csel után a kapuba a játékszert, 5:7.

Tombolt a szépszámú publikum, ám a hazaiaknak már nem maradt ideje. A végén ráadásul Fintát kezezés miatt kiállították.

A végeredményt a 40. percben Seidler állította be, 5:8.

Rossz kezdés után a Veszprém a második félidőben megmutatta, hogy van tartása és hosszú percekig felülmúlta, zavarba hozta a leendő bajnokot.

Madarász János: - Azt ígértem, oroszlánként fogunk küzdeni, ezt megtettük. Az első félidő kicsit bosszant, könnyű gólokat kaptunk. A második játékrészben szívvel kompenzáltuk a minőségbeli különbséget. Büszke vagyok, hogy el tudtuk bizonytalanítani a Győrt. Fel kell emelni a fejet, ha a folytatásban így játszunk, komoly reményeink lehetnek.

Lopez Angulo: - Úgy tűnt, könnyű meccsünk lesz, a fiatalokat is pályára küldtem. A végén a Veszprém bebizonyította, hogy sosem adja fel, gratulálok nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!