Sport

2016.09.05. 15:05

Ez ám az erősítés! - Korábbi válogatott irányítót szerződtetett a Pápa

Pápa - Az értékeit igyekezett megtartani a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s alakulata, ráadásul több új játékos is érkezett, akik mindenképpen erősítést jelentenek az alakulat számára.

B. Virág Rita

A Concordia Motax KC Pápa együttese emlékezetes évet tudhat maga mögött. Feltehetően a 2015/16-os évad úgy vonul be Pápán a sporttörténelem könyvébe, mint a legszerencsétlenebbül sikerült évad. Egymást érték a sérülések, majd eltiltás és büntető- pontok is nehezítették a munkát, nem csoda, ha végül csak a 17-24. helyért játszhatott a Concordia. Aztán a rájátszásban végre minden a helyére került, és egy nyolcmeccses nyerő szériával megmutatta a Motax, hogy többre érdemes. Az elért 22. helyezés óriási csalódás lenne, ha nem ismernénk a hátteret.

Az új évadot új reményekkel kezdte meg a csapat. Többen távoztak a pápaiaktól, így például Puszta Dávid Győrbe igazolt, Kutasi Gergő és Németh Armand is másutt folytatja, Ács Péter pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a másodosztályt. Az újonnan érkezők között a legnagyobb név a korábbi válogatott klasszis, aki az előző idényben például a Szombathelyi Falco NB I/A-s csapatát irányította, Kálmán László.

- Kálmán egyszer már visszavonult, de rá tudtam beszélni még egy kis kosárlabdára. Ő az egyik nagy erősítésünk - nyilatkozta lapunknak Vajda József szakmai vezető.

Vajda József edző (térdel) szeretné csapatát újra a legjobbak között látni a bajnokságban
Archív fotó: Penovác Károly

Szabó Bence is új srác, ő hármas-négyes poszton bevethető, de sajnos a B33-as válogatott edzésen kifordult a térde, így egyelőre sérült. Hadnagy Bence régi-új játékosa a Pápának: tavaly Oroszlányba igazolt, ám most visszatér a Veszprém megyei alakulathoz. Szeptember 8-án csatlakozik az együtteshez Nikola Majic szerb játékos is, aki négyes-ötös poszton játszik majd.

- Augusztus közepén kezdtük a munkát, s először szeptember 23-án lépünk pályára a bajnokságban. Idegenben kezdünk, a Bonyhádnál - tudtuk meg Vajda Józseftől.

A szakvezető kiemelte, nem szeretne olyasmit nyilatkozni, hogy erősödtek vagy gyengültek, inkább úgy fogalmazna, egészen más csapatuk lesz, amelynek célja az első nyolc hely valamelyikének elérése.

- Úgy gondolom, a Törökbálint, valamint a Veszprém kiemelkedik a mezőnyből, viszont a többiek nagyjából egyforma erőt képviselnek. Óriási meccsek várhatóak a felsőházba jutásért. Az előző években kétszer is megszereztük a harmadik helyet, most szeretnénk bebizonyítani, a tavalyi szezon csak egy kisiklás volt és inkább a dobogóhoz vagyunk közelebb, mint a kiesőkhöz - hangsúlyozta Vajda József.

Hétvégén tartják az emléktornát

Ahogy azt már megszokhattuk, a Concordia Motax KC Pápa minden évben megrendezi - elhunyt elnöke előtt tisztelegve - a Balogh József- emléktornát, idén sem lesz ez másként. Szeptember 10-én tartják a felkészülési tornát, ahol a házigazdák mellett a Sopron, a Falco II, valamint az NB II-es Hévíz lesz a vendég. A program: Concordia Motax KC Pápa-Falco II, 9.30. Sopron-Hévíz, 11.30. Harmadik helyért a két vesztes, 15.30. Első helyért a két nyertes, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!