Sport

2017.06.29. 19:11

Európa Liga: két gólt kapott a hosszabbításban a Vasas

HAZAI KÖRKÉP - A Ferencváros győzelemmel, a Vasas nem mindennapi mérkőzésen elszenvedett vereséggel kezdte szereplését a labdarúgó Európa Ligában.

Horváth Gábor

A sorozat első selejtezőkörében, csütörtökön a zöld-fehérek hazai pályán szerepeltek, az angyalföldi csapat idegenben játszott.

Eredmények: Ferencváros-Jelgava (lett) 2:0 (1:0). Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba (Koch, 82.), Lendro, Botka - Gera, Gorriarán - Varga, Radó (Lovrencsics B., 64.), Moutari - Priskin (Bőle, 64.). Edző: Thomas Doll.

Gólszerző: Varga (10., 69.)

A Ferencváros már a hatodik percben megzörgette a kapufát, a 10.-ben pedig megszerezte a vezetést. Varga Roland érkezett szépen Moutari beadására, 1:0.

A második félidőben hasonló szituáció alakult ki. Varga szabadrúgását tolta a lett kapus a lécre, majd nem sokkal később ismét betalált a Fradi. A 69. percben Varga az új szerzemény Bőle passzát váltotta gólra, 2:0.

A folytatásban Dibusznak egy alkalommal bravúrral kellett védenie. Az FTC tehát kétgólos előnnyel utazik a jövő heti idegenbeli visszavágóra.

Beitar Jeruzsálem (izraeli)-Vasas 4:3 (1:2). Vasas FC: Nagy - Szivacski, Burmeister, Risztevszki, Hangya - Kulcsár (Ádám, 67.), Vida, Kleisz, Murka, Pavlov (Király, 77.), Remili (Saglik, 54.). Edző: Michael Oenning.

G.: Georginho (18.), Benajun (87.), Vered (91.), Sabo (92.), ill. Pavlov (35., 43.), Kulcsár (52.). Nem kezdett jól a Vasas, az izraeliek a 18. percben meg is szerezték a vezetést, 1:0.

A 35. percben Pavlov révén egyenlítettek a vendégek, sőt a 43. percben már az angyalföldi csapatnál volt az előny, Pavlov volt ismét eredményes, 1:2. Fordulás után, az 52. percben Kulcsár növelte tovább az előnyt (1:3), s a hajráig úgy tűnt, minden rendben lesz.

De nem így történt, a Vasas a 87., a 91. és a 92. percben is gólt kapott, így a Beitar hihetetlen módon megfordította a meccset.

A Videoton-Balzan (máltai) meccs lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!